Nevşehir'de hacı adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Konuya ilişkin Elçi Tur'dan yapılan açıklamada hac kuralarının, 28 Aralık Cuma günü saat 14:45'te Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda çekileceği duyuruldu.

Yapılan açıklamada; 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleşecek 2019 hac kuraları için vatandaşlarin araştırmaları ilgiyle devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre hac kuraları 28 Aralık Cuma günü saat 14:45'te çekilecek ve hacı adayları için bu anlar heyecanlı dakikalara sahne olacak.

HAC KURALARI TRT DİYANET'TEN CANLI VERİLECEK
Aşkın ateşine pervane misali yanmaya gidecek olan hacı adaylarının belirleneceği Hac Kurası 2019 Özel Programı 28 Aralık Cuma günü saat 14:45'te canlı yayınla TRT Diyanet ekranlarıdan canlı yayınlanacak
Kutsal topraklara yolculuk ederek hac vazifesini yerine getirmek isteyen binlerce Müslüman bu sene de heyecanlı bir bekleyiş içinde. Dini vazifelerini yerine getirip hacı olmak amacıyla yaptıkları başvurunun kurasını heyecanla bekleyen hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılacak açıklamayı bekliyordu. Beklenen açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. 2019 Hac Kuraları 28 Aralık Cuma günü saat 14:45'te çekilecek ve ismi çıkan hacı adayları dini vazifelerini yapmaya hak kazanacak. Hacı adayları kurada isimlerinin çıkmasını ve hac görevlerini yerine getirmeyi bekliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda yapılacak kura çekimine, 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı katılacak.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyecek.

Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Yarın saat 15.00’da kamuoyuna açık yapılacak kuranın sonuçlarına, aynı gün saat: 23.00’den itibaren https://www.hac.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına sms olarak gönderilecek.

Kesin kayıtlar 2 Ocak’ta başlayacak

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Şehit yakını ve gaziler

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

Allah herkese kutsal toprakları görmeyi nasip etsin.

Elçi Tur. Hac ve Umre Organizasyon

Adres: Lise Cad.Ortaklar Apt. No: 2/3 NEVŞEHİR

Tel: 0 543 453 50 50 - 0 535 458 89 32