Nevşehir Üniversitesi Engelsiz Üniversitesi Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle birim üyeleri, engelli personel ve öğrencilerden oluşan heyet ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Nevşehir Üniversitesinde bulunan engelli öğrenciler ile personel başta olmak üzere  tüm engellerin sorunlarının çözmek, onların önlerine çıkabilecek engelleri kaldırmak için vermiş olduğu desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a heyet adına teşekkür eden Nevşehir Üniversitesi Engelsiz Üniversitesi Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeliha Leblebici, “Toplumun vazgeçilmez bireyleri arasında yer alan gerek üniversitemizde gerekse şehrimizde bulunan engellilerimizin birçok sorunu buluyor. Engellilerimizin bu sorunlarını çözmek için ortaya koymuş olduğunuz çalışmalardan ve desteklerden dolayı tüm engellilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ziyaretçilerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak üniversite içerisinde engelleri aşmak için çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Kılıç açıklamasında, “Nevşehir Üniversitesi olarak engellilerimizin sorunlarına ortak olmak, onların bu sorunlarını çözmek ve çözüm yolları üretmek için üniversitemiz bünyesinde Engelsiz Üniversite Birimi oluşturduk. Bu birimimiz sayesinde üniversitemizde bulunan engellilerimizin yanı sıra şehrimizde bulunan engellilerimizin önlerine çıkabilecek engelleri de aşmaya çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda üniversitemiz ana yerleşkesi başta olmak üzere 5 ayrı yerleşkemizde bütün binalarımızı engelli asansörleri, engelli rampaları, engelli lavabolarıyla donattık. Bunların yanı sıra engellilerimizin kütüphanelerimizden yararlanabilmeleri için engelli büyüteçleri temin ederek kendilerinin kullanımına sunduk. Ayrıca Üniversite olarak şehrimizde bulunan engelli derneklerimizle sık sık bir araya gelerek engellilerimizin sorunların çözümü için ortak çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu.