Ürgüp’te toplu taşımacılık sektörüne katılan Özarslan grup, 1 Ağustos tarihinden itibaren Bayram haftası olmasını hesaba katarak gece saat 22:00’de Ürgüp-Kayseri arasında karşılıklı sefere başlıyor.

 

Şirket yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Halktan gelen talebin bu yönde olduğu, Bayram haftasında alışveriş yapmak için  Kayseri’yi tercih edecek Ürgüp’lü vatandaşlar için ek seferler koyulduğu, bayramdan sonrada talep olursa gece seferlerinin devam edilebileceği ifade ediliyor.

 

Ürgüp Kayseri ve Kayseri Ürgüp yolunda karşılıklı seferlerin 5 TL fiyatla devam ettiğini belirten Özarslan taşımacılık yetkilileri, Ramazan nedeniyle %70 - %80 doluluk oranıyla konforlu, internet bağlantılı, Televizyonlu ve çeşitli ikramlarla seferlerin devam ettiğini belirttiler.

 

Kayseri’den direkt Nevşehir’e gitmek isteyen bir kişi, 15 TL’ye mâl ederken, Kayseri’den 5 TL’ye Ürgüp’e gelip Ürgüp üzerinden Nevşehir’e geçerse toplam maliyet 8 TL oluyor. Devir hesap devri mantığı ile bunu hesaba katan bazı kişilerin de bu yöntemi kullandığı gözleniyor.