Başkanlığı dönemimde eğitime verdiği desteklerle ilçe halkının takdirini kazananarak diğer belediyelere örnek olan Acıgöl Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu bu seferde öğretmenlere destek ile eğitime ve eğitimciye verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu.

ÇAVUŞOĞLU, gerek ilçeden üniversiteyi kazanan öğrencilere burs imkanı sağlayarak onların okumasına imkan sağlaması gerekse hiç bir ayrım gözetmeksizin ilçedeki öğrencilere her yıl kırtasiye yardımı yapmasıyla diğer belediyelere örnek olacak bir anlayışı getirerek eğitime katkı sağlamakta idi.

Şimdi ise o öğrencilerimize eğitim vermek için her gün Nevşehirden gidiş geliş yapan ilçe merkezindeki yaklaşık 80 öğretmenin rahat ekonomik ve güvenli bir şekilde gelebilmesi için 2 adet otobüs tahsis etti. Nevşehir Toki konutları, 2000 evler istikametinden başlayan bu iki araç öğretmenlerimizin evlerine yakın güzergahlardan geçerek her gün güvenli bir şekilde okula ve evine ulaştırmaktadır. Üstelik Acıgöl Belediye Başkanı İsmail ÇAVUŞOĞLU öğretmenlere katkı olması bakımından bu kadar uzun bir mesafeyi çok cüzzü bir ücrete taşıtarak öğretmenlerimize anlamlı bir destek sağlamıştır.

Eğitime yaptığı katkılarla ilçede eğitime destek olarak  ve bir eğitim gönüllüsü olarak yaptığı çalışmalara teşekkür mukabilinde ilçe öğretmenleri, öğrencileri ve bütün eğitim çalışanları adına Belediye Başkanı ÇAVUŞOĞLU’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat ULUER tarafından plaket takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat ULUER yaptığı açıklamada Öğretmenlerimiz her gün birlik ve beraberlik içerisinde keyifli sohbetlerle adeta mini zümreler yaparak günü değerlendirmektedirler. Bunun da hem öğretmenlerimizin kaynaşıp birbirini tanımaları hemde birbirinin birikimlerinden istifade etmeleri bakımından çok önemli olduğunu vurguladı. 4+4+4 sistemi ile ders yüklerinin artması sonucu okulların çıkış saatlerinin farklı olması özellikle köy kasaba ve ilçelerde sıkıntı oluşturmakta idi. Ancak öğretmenlerimize farklı zamanlarda 2 otobüs tahsis ederek bu sorunu çözen ve her zaman eğitimin ve okullarımızın yardımına koşan ve desteklerini esirgemeyen Acıgöl Belediye Başkanı İsmail ÇAVUŞOĞLU na teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU ise bunun  zaten görevleri olduğunu belirterek, sorumlu bir belediyecilik anlayışı içerisinde ilçede değişimin eğitimle olacağını her yıl üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin sayısı arttıkça ve bana karnelerini gösteren öğrencilerimizin gözlerindeki o parıltıyı gördükçe huzur ve mutluluk içerisinde daha bir şevk ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. dedi.