Ahiler Kalkınma Ajansı'nın (AHİKA) 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programı'nın ayrıntılarını potansiyel başvuru sahiplerine anlatmak amacıyla 5 ilde başlattığı tanıtım toplantıları sonuncusu Nevşehir'de gerçekleştirildi.
AHİKA'nın Nevşehir'deki merkezinde gerçekleştirilen toplantısına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, ajans personeli, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AHİKA Genel Sekreteri Yıldız, ajanslarının kapsama alanında olan Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde'de destek programlarını tanıtıcı toplantılar yaptıklarını son toplantıyı ise Nevşehir'de gerçekleştirdiklerini belirterek Nevşehir'in bundan önceki destek programlarında en fazla projesi olan il olarak öne çıktığını kaydetti.

Yeni destek programında da Nevşehir'in aynı performansı sergileyeceğine inandıklarını ifade eden Yıldız, yeni dönemde de ilin ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanacak projelerin kendilerine geleceğini düşündüklerini sözlerine ekledi.

Vali Ceylan da, AHİKA'nın kapsadığı 5 il arasında Nevşehir'in proje bazında ayrı bir yerde olduğunu yeni dönemde de bu başarısını devam ettireciğini düşündüklerini söyledi.

Alınan desteklerin iyi bir şekilde değerlendirilerek il ekonomisine dolaylı olarakta ülke ekonomisine katkı sağlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Ceylan, yeni dönemki destek programına Nevşehir'in en iyi şekilde hazırlanıp hem il hem de ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynacaklarına inandıklarını kaydetti.

Toplantının sonun da Vali Ceylan'a, AHİKA'nın çalışmaları hakkında Genel Sekreter Yıldız ve birim uzmanları tarafından birifing verildi.