NEVŞEHİR(MHA) Dünya'nın çeşitli bölgelerinde zulüm altında olan Müslümanlara karşı duyarsız kalmayan Nevşehir halkı, Müslüman oldukları için camilerde toplu halde diri diri yakılan, sokaklarda baltalarla katledilen Arakan’lı Müslümanları yalnız bırakmamak için yardım kampanyası başlatılması hedefleniyor.

Arakan (Mynmar) da Türk şehirliğine saldırarak kabirlere zarar veren Budist çetelerin caniliğine Batı göz yumuyor.  Arakan'da Budist çeteleri zulmetmeye ve kan dökmeye devam ediyor. Öte yandan BM Arakan'daki vahşeti görmezden geliyor.

Sokaklar, içlerindeki kadınlarla, çocuklarla ve yaşlılarla evler ateşe veriliyor. Yangından kurtulanlar Budistlerin keskin ölüm aletleriyle karşı karşıya kalıyor. Böylece sokaklar yine Müslüman azınlığın ceset ve kanlarıyla doluyor. Osmanlı'nın miras bıraktığı eserlerin bekçisi olarak o bölgede kalan Müslümanlar ve Türk’lerin katliamına Dünya kamuoyu seyirci kalıyor.

Burma'da iktidardaki askeri hükümetin suç ortaklığı ve uluslararası suskunluğun ortasında;  kanlı sahneler tekrarlanıyor. Amaç ise nüfusları 750 bin olan, hiçbir vatandaşlığı bulunmayan ve Bangladeş sınırındaki Kuzey Rakhine Eyaleti'nde yaşayan Müslümanları son kişiye kadar yok etmek!.

Dünya Müslümanlarından uzak bölgede olmasının dezavantajını yaşayan Arakan Müslümanları, Budist çetelerin yapmış olduğu saldırı ve vahşeti her gün yaşamak zorunda kalıyor.

Myanmar’da Budist çeteler, Müslüman olan kişilerin önce evlerini yağmalıyor ve daha sonra ev halkının ellerini bağlayıp ev halkıyla beraber evlerini ateşe veriyorlar. Bu kadar zulüm ve vahşeti Dünya'nın gözü önünde yapan Budist çeteler, her gün Müslümanlar için yeni saldırılar yapıyor.

Budistler yapmış olduğu bu zulmü polis çeteleriyle beraber yapıyorlar ve bunda ortak hareket edip yağmalamış oldukları evlerin eşyalarını ganimet olarak bölüşüyorlar.

Birleşmiş Milletlerin durumdan defalarca haberdar olduğu halde, herhangi bir müdahalede bulunmaması Müslümanlara karşı nasıl çifte standartlı olduğunu gösteriyor.

Birleşmiş Milletlerin acil müdahalesi gerekirken maalesef uzaktan izlemekle yetiniyor. Arakan Müslümanların çektiği sıkıntıları en ıssız sağırlar bile duymuşken, Birleşmiş Milletlerin sessiz kalması oldukça manidardır. Arakan (Myanmar, Burma)’da Müslümanlara karşı etnik temizlik ve zulüm yapılıyor.