İller Bankası A.Ş. Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve Avanos Belediyesi arasında yapılan protokol ile ilçenin yarım kalan içme suyu hattının değiştirilmesi için ihale yapılmıştı. İhaleyi kazanan yüklenici firmanın yetki alması ile birlikte, 16 Haziran 2015 Salı günü taraflar bir araya gelerek Başkanlık Makamında protokol imzaladı.

Yapılan protokolün ardından yüklenici firmaya iş teslimi yapıldı ve çalışmalara Yukarı Mahallede bulunan su deposu önünden başlandı. Çalışmalar şuanda Avanos Asri Mezarlığı ile Alaaddin Mahallesinin üst kısımlarında devam ediyor. Daha sonra Suruhan Caddesine geçilerek çalışmalar burada yürütülecek. Çalışmalar sonunda Avanos’un içme suyu ikmal hattı dünya standartlarında polietilen içme suyu boruları ile değiştirilmiş olacak.

Ekonomik ömrünü doldurmuş ve artık kullanımı yasaklanan eski asbest su boruları yer altında kalarak işlev dışı bırakılacak. Ana hatlar çelik, dağıtım hatları ise polietilen olmak üzere su boruları füzyon kaynağı ile birbirine bağlanarak dağıtım ağı tamamlanacak. Ayrıca iki adet ilave su deposu daha yapılarak su depolama kapasitesi artırılacak. Bütün çalışmaların bir yıl gibi bir süre zarfında tamamlanarak hizmete geçirilmesi ön görülüyor.