Mimari proje yarışmasına ilişkin, Avanos Belediye BaşkanıSayın Dr. Mustafa Körükcü, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Sayın Ömer Yılmaz ve Sayın Mimar Aslı Özbay ile görüştü.

 

Bu kapsamda yapılması öngörülen ikinci köprü için mimari proje yarışması düzenlenmesi ve dereceye giren projelerin ödüllendirilmesine ilişkin konu, Avanos Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gündemine de alındı.

Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa ELDİVAN’ın da katılımıyla, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Sayın Ömer YILMAZ ve Sayın Mimar Aslı ÖZBAY ile saha üzerinde gezi ve incelemelerde bulunarak, Ulaş Çay Bahçesi'nde proje ve yarışmaya ilişkin konular üzerinde sohbet etti.

Yeni köprü  yarışma yoluyla gerçekleştirilirken, serbest rekabet yolu ile yüksek nitelikli  projelerin geliştirilmesine, çok sayıda seçenekten işlevsel, özgün ve sanatsal çözümlerin değerlendirilmesine, güzel sanatların teşvikine ve ilgili mesleklerin gelişmesine de katkı sağlanacak.

 

Ayrıca yarışma, bir köprü yarışması olarak Türkiye'de ilk olma ve Kapadokya'da açılan ilk yarışma olma özelliğiyle de iki alanda özel bir yarışma olacak.