Avanos’lu taş ustası Mehmet Yasa ALTUNER Edirne Selimiye Camii Kapısının benzerini Van’daki bir camii için bire bir yaptı.

Kapadokya’da eserleri yeniden hayata sunan  Taş ustası Mehmet Yasa ALTUNER Edirne Selimiye Camii Kapısının Van’da yeni yapılan  bir camii için 6 ton taş kullanarak  bire birini  yaparak nontaj için Van’a gönderdi.

Mehmet Yasa ALTUNER konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Van’da yeni yapılan bir camiinin kapı mukarnasının yapımı için bana teklif geldiğinde  kendime  Edirne Selimiye Camii Kapısının Mukarnasını örnek olarak seçtim  Yapılacak olan eserin  sunta üzerine projesini çizdim  Tamamen bölgemizin taşlarını işleyerek  6 ton taşı 1  ayda işleyerek Van’a  yerine yerleştirilmek üzere  gönderdin Bu eser bir nevi  benim Vandaki Camiye hediyem oldu. Bugüne kadar Türkiye’nin değişik şehirlerine   bölge taşından çeşitli eserler yaptım Bunlardan birkaçını söyleyecek olursam Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mevlana ve Neyzen Heykelleri, Ankara Etimesgut Belediyesine Konferans Salonu,  Ankara Polatlı Belediyesine  Kurtuluş Savaşı Rölyefi, Hava Kuvvetleri Komutanlığına  Türk Jetleri Flaması ve Siirte  Mermer Türbe yaptım. Dedi.

Kaynak:Kızılırmak Gazetesi