Yapılan çekiliş sonrasında Estonya ziyareti ile ödüllendirilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Nilay Dolgun ve Hüseyin Kılıçoğlu, ilk kez yurt dışına seyahat ettiklerini, kendileri açısından çok faydalı olduğunu belirterek kendilerine bu şansı veren Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak uluslarasılaşma yolunda çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve mükemmellik belgesi olarak kabul edilen Diploma Eki Etiketi ile Eurodesk Akreditasyonu belgesinden sonra AKTS etiketini de alarak üniversitemizin tüm dünyada tanınan bir üniversite olacağını söyledi.

2013 yılında 7 Avrupa Birliği projesinin kabul edildiğini belirten Rektör Kılıç, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin bu projelerle Avrupa’ya seyahat etme ve projelerde yer alma şansına sahip olacaklarını kaydetti. Rektör Kılıç ayrıca Avrupa Birliği ile ilgili bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve yapılacak çekilişlerle daha çok öğrencinin Avrupa seyahati ile ödüllendirileceğini belirtti.