Türkiye'deki referandum sürecinde Avrupa'da kurulan sandıklara akın eden gurbetçilerimizin mesajları da sosyal medyada paylaşılmaya başladı. 'Tercih' mührünü 'evet'ten yana kullanan gurbetçi vatandaşlarımızın, 'Seni Sultan Abdülhamit​'in yalnızlığına terk etmeyeceğiz Reis' ifadelerinin yer aldığı notları ise dikkati çekiyor.

Avrupa'da yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için sandık başına gitti. Sabah erken saatlerde Belçika, Hollanda, Fransa, Norveç, Almanya gibi Avrupanın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız oylarını kullandılar.

Belçika'nın Antwerp kentinde oyunu kullanan Nevşehirli gurbetçilerimiz adına Turan Balak, burada yaptığı açıklamada, kendisinin de ilk defa yurt dışında sandık başına gittiğini söyledi. Balak, Güçlü bir Türkiye için Kim var dendiğinde, sağına ve soluna bakmadan fert fert BEN varım diyen bir gençlik ile bugün Anverste beraber olduk dedi.


Balak, Belçika Antwerp oyunu verdi sende hazırmısın NEVŞEHİR? 16 Nisan Referandum 2017 Tabi ki EVET sözleriyle Avrupa'dan Nevşehirli hemşehrilerine EVET için çağrıda bulundular.