Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış ve -Allah Tealâ’ya hamd ü senalar olsun  halkımızın tarihte az rastlanır bir kahramanlıkla, canı pahasına mücadelesiyle püskürtülmüştür. Ülkemiz üzerine gizli ve karanlık planlar yapıp pusu kuranlar kendileri tuzağa düşmüş, Cenab- Mevlâ’nın yardımıyla oyunları bozulmuştur.   Müberra kitabımız Kur’an-ı Kerim’de mealen buyurulur ki   “Tuzak kurdular; Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak kuranların hayırlısıdır." (Ali-İmran 54)
Fitne ve fesat tohumları ekerek halkın refahını, huzur ve birliğini bozmaya çalışanlar emellerine ulaşamamış, millî şuurla, birlik ve beraberlikle def edilmiştir.
Ele geçmiş nimetler birer fırsattır. Kıymeti bilinmezse elden çıkıp gider, yeniden elde etmek de zordur. 
Bu sebeple bu millî uyanışı Allah Tealâ’nın bir lütfu olarak kabul etmeli ve bu şuuru koruyup sahip çıkmalıyız. Gün birlik ve beraberlik günüdür.
 Yaşadığımız hadiseler tarih, millet ve vatan şuurunu çocuklarımıza aşılamak için önemli bir fırsattır. Zira 15 Temmuz, şehit ve gazileriyle, birlik ruhunun şahlanışıyla tarihimizde okuduğumuz, gıpta ettiğimiz kahramanlıkların bir benzeri ve tekrarıdır.Bu millet bir kez daha göstermiştir ki ne zaman vatan meselesi olursa istiklal meselesi olursa bu millet hazırdır rabbim bu birliğimizi bozmasın bu ümmeti böldürtmesin ve   Mehmet Akif  ERSOY 'un dediği gibi "RABBIM BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRTMASIN" şer odakları da unutmasın ki bu millet her daim yeni marşlar yeni tarihler yazmaya hazırdır demokrasi ve milli birlik günü vesilesi ile Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz .
                                                                                                                                                   Taner DÜZGÜN
                                                                                                                                                      Beşir Derneği