NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü, bayram öncesinde yaşanan alışveriş hareketliliğinin bu yıl geçen yılları arattığını belirtirken, esnaf ve sanatkarın yine de memnun olduğunu dile getirdi.

Kurban bayramının kış arifesine denk gelmesi dolayısıyla da alışveriş hareketliliğinin istenilen düzeyde olmadığına dikkat çeken Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ördü, hem kış, hem kurban, hem de bayramlık alışveriş için çarşıya pazara çıkan vatandaşın ister istemez çarşı harcamalarından kısmak tercihinde bulunmasının da gayet normal olduğunu söyledi.

Ördü, “Elbette bilindiği üzere ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de en kötü dediğimiz bayram günleri alışveriş açısından normal günlerden daha iyi geçiyor. Bayram havasıyla, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için çaba sarf eden vatandaşlarımız bütçesi doğrultusunda dişinden tırnağından artırıp misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak istiyor. Geçtiğimiz bayramlara nazaran düşük bir alışveriş dönemi yaşandı. Ama bunun mevsimsel bir geçerliliği de olabilir. Kurban bayramı ağır bir bayram. Zira hem kış harcamaları, hem kurban, hem alışveriş derken vatandaş çarşı harcamalarından haliyle biraz daha kısmak durumunda kalıyor. Sonuç itibariyle esnafımız bayram dolayısıyla hareketli ve bereketli günler geçirdi. Umarız bundan sonraki böyle özel günlerde daha hareketli ve bereketli günler yaşarız esnaf ve sanatkarlar olarak” dedi.