İşte NTB Başkan Adayı Mustafa Çelebi'nin o açıklamaları: "NTB Başkan Adayı Mustafa Çelebi Borsa üyelerimizin sorunu benim sorunumdur dedi...

-Çelebi: Un Fabrikası ve Buğday ile ilgili çok ciddi projelerimiz var.

-Ekibimiz güçlü Meclis üyelerimiz hazır....

-Çelebi: "Borsa üyelerimizin sorunu benim sorunumdur..."

-NTB Başkan Adayı Mustafa Çelebi:Biz NTSO seçimlerinde Arif Beyle hareket ediyoruz.Oda ve Borsa seçimlerinde Nevşehir ilimize ve iş dünyamız adına hayırlı bir seçim olmasını diliyoruz.Borsa üyelerimizin göstermiş olduğu tüm destek ve teveccühlerine layık olmaya çalışacağım. Seçimlerde Allahın inayetiyle  kazanacağımıza olan inancımız tam dedi.

Ne yazıkki Şehrimizdeki Un Fabrikalarının içler acısı durumu nedeniyle bir bir kapanıyor.Biz sorunları biliyoruz.Biz Allah nasip ederde Borsa üyelerimiz teveccüh gösterirlerse seçildiğimiz günden itibaren sorunları çözecek çalışmaları hiç zaman kaybetmeden başlatarak bundan böyle Un Fabrikalarımız kapanmayacağı gibi iddia ediyorum yeni un fabrikaları açılacaktır.

Buğday alım alanı 1.330.000 dekardır bundan 413.680 ton üretim yapılmaktadır.Buda ortalama verim Kg/Dekar%335’dir.Üretilen bu miktarın % 45 ini ilimizde mevcut olan 43 un fabrikası almaktadır.%20 ise kendi ihtiyaçları ve tohumluk olarak değerlendrimektedir.

Un Fabrikalarının öz sermayesini artracağız.Bunun için devlet destekli Faizssiz kredi temini için çalışma yapacağız.Fabrikayı çalıştıracak müteşebbisleri bir araya getireceğiz.Ticaret ve sanayi odası ile yakın ilişkiler içerisnde bulunarak Nevşehir ilinde bulunan un fabrikalarını yatırım yapılır cazip hale getireceğiz.

Baştan ekim alanlarını planlı bir şekilde ektireceğiz.Üretimi yükselteceğiz satışına kefil olacağız.Hiç kimse hiç kimseye kefil olmaz ama biz göreve geldiğimiz gün satış kaygısı olmayacak.Allah çalışanı sever hükümette çalışanın yanında olacaktır.Biz çalışacağımıza göre çözülmeyecek hiçbir sorun kalmayacaktır.

Allah bizi şuanda ticaretimizi nasıl ki başarılı kıldı ise Ticaret Borsasında da başarılı kılınacağına eminim.Nevşehir üreticisi ve fabrikacısı tarlasını ekmek ürününü satmak ve para kazanmak istiyorsa onların yanındayız oylarına talibiz.

Türkiye büyürken Nevşehir Büyüsün Hep beraber kazanalım Ülkemize ve şehrimize faydalı olalım sizlere güveniyorum…

 Son olarak bu vesile ile hem Engelliler Haftası nedeniyle tüm engelli kardeşlerimizin bu özel günlerini kutluyor sağlık mutluluk başarı diliyorum.Hemde bizleri dünyaya getiren tüm elleri öpülesi mübarek Annelerimizin Anneler günlerini kutluyorum....



        Mustafa Çelebi

NTB Borsa Başkan Adayı