Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’deki temaslarını tamamlamasının ardından dün akşam saatlerinde Endonezya’ya gelmişti.

CUMA NAMAZINI İSTİKLAL CAMİSİ'NDE KILDI

Endonezya’daki temasları kapsamında başkent Jakarta’da bulunan Milli Güvenlik Akademisi’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını dünyanın en büyük dördüncü camisi olarak kabul edilen İstiklal Camisi’nde kıldı.

Endonez ve bazı Türk vatandaşlarının sevgi gösterileri arasında camiye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, camideki İslami eserleri ve Kur'an-ı Kerimleri inceledi. Bazı Endonez vatandaşlarının isteğini kırmayıp, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Cami çıkışında kendisine eşlik eden Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Khalla tarafından uğurlanan Erdoğan'a, heyetinde yer alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken, kendisine "hoşgeldiniz" diye seslenen Endonez ve Türk vatandaşlarını da el sallayarak selamladı.











1
Yeni Akit Gazetesi