Diva-Sen) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısı Kozaklı ilçesinde gerçekleştirildi.

 

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası

 

(Diva-Sen) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısı Kozaklı ilçesinde gerçekleştirildi.

 

Kozaklı'daki Roza Termal Otel toplantı solununda yapılan yüksek istişare toplantısına Diva-Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci, genel merkez yönetim kurulu, il ve ilçe başkanları katıldı.

 

Demirci, burada yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın günümüzde Türkiye ve dünyada Müslümanlığının temsilciliğini yaptığını, kendilerinin de onların neferi olduklarını söyledi.

 

Onun için kendilerinin diyanetin sendikası olduklarını iddia eden Demirci,

 

"Diyanetin kuruluş amacına uygun, üstlendiği misyon açısından da en uygun sendikayız. Ümmet kardeşliğine önem veriyoruz. Sendikanın iki olmazsa olmazı vardır. Devleti ve bayrağı, biri de dinidir. Bugün Orta doğuda kanayan bir yara varsa, Suriye ile Türkiye savaşın eşiğindeyse, bugün İran'la Türkiye savaşın eşiğindeyse şunu bilin ki, dünya Müslümanlığı, dünya İslam devletlerini bir araya getirmek istemeyen Yahudi ve Hristiyan fikrinin bir tuzağıdır" dedi.

 

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Demirci, "Bu ülkede terörün ve akan kanın son bulması için Kürt kökenli, vatanını, devletini, dinini seven vatandaşlar gövde olmalıdır. Pkk asla ve asla Kürtlerin temsilcisi değil olamazlar da" diye konuştu.

 

Demirci, son olarak Peygamber efendimize film yoluyla yapılan saldırıyı da kınayarak, tepkilerin ulusal norm üzerine çıkmamasını ve her hangi bir cana mal olmaması gerektiğini kaydetti.