NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Türkiye genelinde 350 bini bulan üye sayısı ile Eğitim-Bir-Sen’in eğitimin en büyük taraflarından biri olduğunu dile getirdi.

Ülkede yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte eğitimdeki sorunların da hızlı ve ciddi bir şekilde ele alınmasını beklediklerini kaydeden Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Türkiye genelinde 800 bini aşan üye sayısıyla Memur-Sen’in 350 bini bulan üye sayısıyla en önemli parçalarından biri olan Eğitimciler Birliği Sendikasının da eğitim politikalarının kurulmasında ve yürütülmesinde fikirlerinin alınması gerektiğini ifade etti.

Özdemir, “Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte eğitimin içerisindeki sorunların hızlı ve ciddi bir şekilde ele alınmasını bekliyoruz. Bu sorunlar çözülürken mutlaka ülkemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının da fikirleri alınmalı. Eğitim Politikalarının kurulmasında ve yürütülmesinde STK’larla istişare edilmeli. Memur-Sen olarak 800 bin kişiye ulaşan üye sayımızla, 350 bini bulan eğitim-bir-sen üyelerimizle birlikte eğitimdeki sorunların çözümü aşamasında en önemli taraflardan biri olduğumuzu düşünüyoruz. Eğitimdeki sorunların çözümünün yanında Ağustos ayında toplu sözleşme yapılacak. Toplu sözleşmeden eğitimcilerimiz adına ümitliyiz. Milli gelirden artan paydan eğitimcilerimizin daha fazla yararlandırılmasını bekliyor ve talep ediyoruz. Merkezi insan olan eğitim politikalarından yana olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.