Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin, Ankara belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuştu. Aday belirleme çalışmalarına çok önce başladıklarını söyleyen Erdoğan, "Her kademede bütün kriterleri dikkate alarak son derece hassas bir tespit sürecinden geçtik. Bir eleme yapmamız gerekiyordu. İşte bu elemeyi kılı kırk yaran bir kuyumcu hassasiyetiyle yaptık" dedi.

81 ilin adaylarını daha önce belirleyerek açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, ilk kez Ankara'da ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımını yaptıklarını söyledi.

30 Mart'ta sandıkların AK Parti'nin ampulüyle aydınlanacağını söyleyen Erdoğan, "30 Mart bugün hala sandık dışı yöntemlerini arayanların heveslerini kursağında bırakacak, daimi bir yenilgiye uğratacak" diye konuştu.

TÜSİAD BAŞKANI OLDUĞUNDAN FARKLI BİR TABLO ÇİZİYOR

Başbakan Erdoğan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın dün yaptığı açıklamalara da sert tepki gösterdi.

"TÜSİAD Başkanı çıkıyor olduğundan çok daha farklı bir tablo çizmeye çalışıyor" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "HSYK düzenlemesinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış, senin rahatsızlık duyduğun ne? Sen şuanda neden rahatsızlık duyduğunu, bu ülkenin yetkili birimi olan Adalet Bakanı ile ya da hükümeti ile görüştün mü? Etrafınızdaki maaşlı memurlarınız var. Onların size verdiği bilgilerle mi değerlendiriyorsunuz? Siz işinize geleni yanınızda barındırır, işinize gelmeyeni kapının önüne koyarsınız. Hükümet, bu ülkenin menfaatlerini korumayan insanları istediği gibi sağa sola atama imkanına sahip mi? Maalesef eli kolu bağlı, biz onları düzenliyoruz."

ANANAS MESELESİNDEN NEDEN RAHATSIZ DEĞİLSİN

"Ey TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin" diyen Erdoğan, "Uganda'da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan neden rahatsız değilsin? İş dünyası içerisindeki ağır baskıdan şantajdan neden rahatsız değilsiniz? Çünkü birilerinin işleri tıkır tıkır yürüyor. Ananas bunun kod adıdır. Rafineriyi alırken rahatsız değilsin, peki cezalar kesilirken neden rahatsız oluyorsun? Devletin içindeki paralel yapıdan değil, düzenlemeden rahatsız oluyorlar. Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz, bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. TÜSİAD kusura bakmasın. TÜSİAD'ın başkanı çıkıp 'böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez' diyemez. Bu, ülkeye ihanettir" diye konuştu.

"Sen küresel sermeye gelmez ifadesini kullanarak kendi hükümetini tehdit ediyorsun öyle mi? O zaman cevabını alacaksın" ifadesini kullanan Erdoğan, "Biz bu makamlara TÜSİAD’la gelmedik, TÜSİAD’a rağmen geldik. Milli iradeyi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

MHP BİR ÇAY BİLE İKRAM ETMEDİ

HSYK düzenlemesine ilişkin yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan, muhalefet partileri ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.

"Nurettin Canikli arkadaşımızı CHP’ye gönderdim. 'Perşembe cevap veririz' dediler. MHP bir çay bile ikram etmedi, arkadaşlarımızın girişiyle çıkışı bir oldu" diyen Erdoğan, BDP'nin ise önce olumlu refleks verdiğini söyledi. Anayasa değişikliği için BDP'nin oyunun yetmediğini belirten Erdoğan, "CHP’nin genel müdürü akşam başka sabah başka konuşmuştur, dürüst değildir" dedi.

EY GENEL MÜDÜR SANA PAZAR'A KADAR MÜSAADE

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik iddialarına değinen Erdoğan, "Ey genel müdür, sana pazara kadar müsaade, eğer pazar gününe kadar sen İstanbul Büyükşehir adayınla alakalı o yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben CHP'nin raporunu kendim açıklayacağım" diye konuştu.

EĞER NAMUSLUYSAN ŞEREFLİYSEN BELGELERİNİ ORTAYA KOY

"Kılıçdaroğlu'nun benim oğlumla alakalı, şahsımla alakalı söylediği şeylerde de eğer namusluysan şerefliysen kalk belgelerini oraya koy" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Benim oğlumu hiçbir zaman bu tür şeylere karıştıramazsın. Ama biz senin Sosyal Güvenlik Kurumunda yaptığın yolsuzlukları da biliyoruz. Onları da ben Büyükşehir Belediye Başkanım Melih Bey'e havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu açıklamazsa ben açıklarım

Başbakan Erdoğan, Ankara'da partisinin Ankara ilçe belediye başkanları tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, Sarıgül dosyasıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Başbakan Erdoğan, CHP liderine seslenerek 'Klasörünün önünde  poz verdiğin  ve İstanbul'dan aday  yaptığın  adamın yolsuzluk dosyasını açıkla, yoksa ben açıklayacağım' diyerek  pazar   gününe kadar  cevap  beklediğini söyledi.

Erdoğan 'Sana  Pazar   gününe  kadar müsaade. Pazar   gününe  kadar  İstanbul  büyükşehirle ilgili yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben açıklayacağım. Benim oğlumla, şahsımla alakalı eğer namusluysan kalk  bilgilerini  ortaya koy. Eğer dürüstsen şerefliysen. Benim oğlumu hiçbir  zaman  böyle şeylere karıştırmazsın. Rahşan affı çıkmasa başka yerdeydin' dedi.

Erdoğan, açıklanmadığı takdirde CHP  özel  dosyasını kendisinn açıklayacağını söyledi.

İŞTE ERDOĞAN'IN SÖZÜNÜ ETTİĞİ O DOSYA