Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğini, Atatürk’ün gençliğe verdiği öneme yakışır kutlamalarla gerçekleştirileceğini söyledi.

 
GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜNDEN 19 MAYIS KUTLAMASI

           19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nın 96. Yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

             19 Mayıs; tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansımasıdır. Samsun’a atılan o “ilk adım” 5 bin yıllık bir medeniyet yürüyüşünün tarihimize altın harflerle kazımış olduğu zaferlerin en anlamlısı; “Kurtuluş” zaferine atılan adımlardan biridir.

 

           Bağımsız Türkiye’nin geleceğini ,özgürlük bilinci ile yetişen gençlerimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimizi her zaman ön planda tutmuş; gençlerimize yapılan yatırımın ülkenin  geleceği için yapılan en anlamlı yatırım olduğunu ,yapmış olduğu inkılaplarla bizlere göstermiştir. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu konuda en büyük enerji kaynağımız ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, içlerinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en değerli varlıklarımızdır. Onların gözlerindeki ışıltı, bizler için en büyük heyecan kaynağıdır.

 

         Dünyamız hızla değişir ve dönüşürken ,Ülkemiz her anlamda hızla büyüyüp  kalkınırken gençlerimizi geleceğe cok daha iyi hazırlamak ,onlara en iyi,  en gelişmiş imkanları sunmak bizim en temel  görevimizdir.Gençlerimize çok daha kalkınmış,çok daha gelişmiş,çok daha refah bir ülke bırakmalıyız.İnanıyorum ki gençlerimiz,Türkiye’nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kaynağı milletimizin iradesi olan ve 19 Mayıs 1919 günü Samsunda başlayan var olma mücadelemizin her zaman hatırlanması ,anlaşılması ve yaşatılması için  Atatürk’ün bu bayramı hediye ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.

        Sevgili Gençler ;Ecdadımızın canlarını vatan için siper ederek ,sıkıntı ve yokluk içinde büyük özverilerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanet edildi. Bu değerli emaneti korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak adına görev ve sorumluluk almaktan asla kaçınmamalısınız .İnanıyorum ki gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine sizler taşıyacaksınız.Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın Şehit ve Gazilerini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.