Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri" projesi Nevşehir’de de başlatıldı. İlk alt projesi olarak ise koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bu konuda farkındalık ve bilincin arttırılması hedefleniyor. Projenin "Koruyucu Aile" konulu etkinliği, 19 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da, 81 il valisinin eşlerinin katılımıyla düzenlenmişti.

 

Toplantı , Sayın Valimizin eşi Hafize Savaş başkanlığında, Nevşehir Milletvekilleri,Nevşehir Belediye Başkanı eşi ,Nevşehir üniversitesi rektörü Prof.Dr.Filiz KILIÇ, vali yardımcıları ve kaymakamların eşlerinin yanı sıra davetliler katıldı.

 

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ tanıtımı, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

 Proje ve koruyucu aile hizmetinin tanıtıldığı toplantıda, ilerleyen süreçteki çalışma takvimi de belirlendi. Proje kapsamında gönül elçisi, özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olarak kullanarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurumsal hizmetlerine katkı sağlayan kişi olarak tanımlanıyor. Bakanlığın korunmaya muhtaç çocuklara yönelik hizmetlerinde hedeflenen dönüşüm kapsamında Gönül Elçileri'nin katkı ve katılımlarıyla koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılması sonucu, yatılı kurum bakımının tamamen sonlandırılması hedefleniyor. Çeşitli sebeplerle öz ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocukları kendi aile ortamlarına kabul ederek bakım, eğitim ve yetiştirilme sorumluluklarını kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan uygun aileler, koruyucu aile kapsamına giriyor. Bu hizmetle aile için problemli ve karmaşık olan bir dönemi, çocuğun örselenmeden atlatarak normal hayatına devam etmesi ve korunması, şefkatli ve destekleyici bir aile ortamında gerekli bakımı alması hedefleniyor.

 

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ‘Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı’na Katıldı

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlatmış olduğu ve Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Nafize Savaş başkanlığında ‘Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı’ yapıldı.

 

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Nafize Savaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Milletvekillerinin, vali yardımcılarının, kaymakamların,  belediye başkanlarının ve kurum müdürlerinin eşlerinin yanı sıra kadın derneklerinin başkanları ile temsilcileri katıldı.

 

Yapılan toplantıda Nafize Savaş ile Nevşehir Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilisi tarafından katılımcılara ‘Gönül Elçileri Projesi’ ile ‘Koruyucu Aile’ hakkında bilgi verildi.