NEVŞEHİR(MHA) Gümüşkent Belediye Başkanı Arıkan, Kasaba olarak bütün Hizmetlerini tamamlayan Gümüşkent kasabasının Gülşehir ilçesine Yük olmaya değil Yük almaya talip olduğunu ifade etti.

Arıkan, Alt yapısından üst yapıya hemen her konuda hizmetlerini tamamlamış olan Gümüşkent kasabasının bağlı bulunduğu Gülşehir ilçesine bağlanması ile İlçenin büyümesine katkı sağlayacağını belirterek bu çalışmaların kısa zaman içinde tamamlanmasını beklediğini ifade etti.

Başkan Arıkan, “Üzerinden Türkiye’nin en büyük ırmağının geçtiği Anadolu’nun en gözde mekanı Gülşehir ilçesinin Yeni Büyükşehir Yasası gereği 2 binin altında kalan beldeleri nedeniyle Abuşağı, Karacaşar, Tuzköy ve Gümüşkent kasabaları köye dönüşeceği için hiçbir beldesi kalmayacak. Bizim buradaki en büyük düşüncemiz bu çalışma ile Gülşehir ilçesinin büyümesinin önünü açılacak olması. Şuan gerek Gümüşkent’li gerekse Gülşehirli hemşerilerimiz bu konuya oldukça sıcak bakıyor. İnşallah Gümüşkent ve Gülşehir ilçemiz için hayırlı olur” dedi.