Güney Kore Cheongju Şehir Belediyesi Personel ve Yöneticilerinden oluşan bir heyet Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediyesi'ni ziyaret ederek, çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı....

 Güney Kore’nin Cheongju Belediye yetkilileri Ortahisar Belediye Başkanı İSmail Genç’i ziyaret ederek Ortahisar Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aldılar. 

Kardeş ve Konuk Güney Kore heyetini ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Genç, Kapadokya ve Ortahisar hakkında heyete bilgiler verip tarihi ve turistik değerlerini anlattı. Başkan Genç Koreli misafirlerini Ortahisar kalesine çıkarttı ve kaya oyma soğuk  hava depoları ve yeraltı kentlerini gezdirdi.


Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların oldukça başarılı olduğunu ve bunu birebir gördüklerini ifade eden heyet, tarihi ve doğal dokusuyla kalesi ve insanlarıyla Ortahisar'a hayran kaldıklarını, Ortahisar da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. 

Ziyaretin akabinde Güney Kore Cheongju Belediye yetkililerinden oluşan heyet Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.