Nevşehir’e bağlı Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 49. Ulusal 23. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma törenleri ve Kültür Sanat etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.Anma etkinliğine çok sayıda alevi vatandaşlarımızla birlikte devlet erkanı ve siyasi partilerden önemli isimler katıldı.İşte Katılımcılar ve Anma programı…

17 Ağustos Cuma günü ise 14.00-17.00 saatlerinde Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde "Alevi ve Bektaşilikte Cem İbadeti ve Günümüz Koşullarında Cem" konulu panel, 16.00-18.00 saatlerinde Garip Dede Cem Evinde cem töreni, 17.00-19.00 saatlerinde Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde tiyatro, 18.30-02.30 saatleri arasında da Cumhuriyet Meydanında semah ve konserler düzenlenecek.

18 Ağustos Cumartesi günü de çilehane mevkisinde uçurtma şenliği, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde tiyatro gösterisi, Cumhuriyet Meydanı'nda da semah gösterileri düzenlenecek.

49. Ulusal, 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne katılmak üzere Hacıbektaş ilçemize CHP Lideri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider,Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe ,AK parti Nevşehir Merkez İl ve ilçe Başkanları katıldılar.

49. Ulusal 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin ikinci günü düzenlenen çeşitli programların ardından sona erdi.

 

Etkinliklerin ikinci gününde Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, törenlerin resmi açılışı kapsamında ilçe merkezinde düzenlenen programa katıldı.

 

Program sırasında sohbet eden Kılıçdaroğlu ve Yıldız, konuşmalarını yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

 

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılki törenlerde Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında protokol krizi yaşandığını anımsatarak, bu yıl böyle bir durumun yaşanmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

Selmanpakoğlu, "Hem Sayın Kılıçdaroğlu hem de Sayın Bakan Yıldız, Hacıbektaş'tan mutlu ayrıldı. Protokol kuralına uyduk. Önce sayın Kılıçdaroğlu, sonra da Sayın Bakan Yıldız konuşmasını yaptı. Hem Sayın Yıldız hem de Sayın Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli'nin öğretisi konusunda çok güzel konuştular, siyasete girmedi. Zaten burası siyaset yeri değil" diye konuştu.

 

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bir festival ya da şenlik yapmadıklarını anlatan Selmanpakoğlu, "Kültürel etkinlikler yapıyoruz. Şimdiye kadar törenler gayet güzel geçiyor. Bugünü tamamladık. Yarın yine panel, tiyatro ve konserlerimiz devam edecek" dedi.

 

Etkinliklere katılmak üzere ilçeye gelen on binlerce Alevi-Bektaşi, Hacıbektaş Veli Müze ve Külleyesi ile Çilehane bölgesindeki Deliktaş'a akın ediyor.

 

Bu arada etkinlikler kapsamında ilçede bulunan Garip Dede Cem Evi'nde de cem töreni düzenlendi.

 

Yakalaşık 2 saat süren törenin sonunda, katılımcılar birbirleriyle helalleşiyor, dargın olanlar barıştırılıyor. Törenin ardından, katılanlara lokma dağıtıldı.

 

Dün başlayan 49. Ulusal 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 18 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.