Hacıbektaş Belediyesi Konferans Salonu'nda, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu başkanlığında toplanan belediye meclis üyelerinin yanı sıra halka açık yapılan Belediye Meclis Toplantısında, imar planı revizyonunun yapılmasına, oy çokluğuyla karar verildi.

 

Yaklaşık 50 yıldır imar revizyonu çalışması yapılamayan Hacıbektaş'ta alınan karar sevinçle karşılandı.

 

Başkan Selmanpakoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarihi bir karar alınarak revizyona gitme kararı aldıklarını belirtti.

 

Aldıkları karar ile Hacıbektaş'a gelmeyen yatırımların da önünün açıldığını kaydeden, Selmanpakoğlu şöyle devam etti:

 

"Eski imar planı ile şehrin dikine büyüme yerine genişlemesine neden oluyordu. Bu durumda da belediye hizmetleri yetişmiyordu. İnsanların evleri, arsaları ise ihtiyaçları ötesine kömürlük, garaj yapılıyordu. Bu da kaçak konumunda oluyordu. Dolayısıyla kanunsuz yapılaşma meydana geliyordu. Şimdi artık bundan sonra Hacıbektaş'ın tümünde zemin artı 5 kat yapma imkanı doğmuştur.

 

Tabi ki bu alınan karar nedeniyle Hacıbektaş'a yatırımı da beraberinde getirecektir. Kimse otel, turistik tesis yapma imkanı bulamıyordu. Bilindiği gibi önceleri inşaat alanı yüzde 20'di. İmar planı gereği alınan bu karar devrim niteliğinde olup Hacıbektaş halkına belediye meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Alınan karar Hacıbektaş halkına hayırlı uğurlu olsun."