Kırşehir-Ortaköy yolu üzerinde bulunan Kırşehir Ticaret Borsasına ait Canlı Hayvan Pazarı'nın ikinci bir emre kadar  kapatıldığı bildirildi.

 

Kırşehir Hayvan Pazarı'nın şap hastalığı riski nedeniyle dün itibariyle Kırşehir Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nun aldığı bir kararla, ikinci bir emre kadar kapatıldığı öğrenildi.

Komisyonun aldığı kararla, şap  hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nın kapatıldığını bildiren Kırşehir Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada, “İlimiz Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu’nca Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Pazarı Yeri, şap hastalığı nedeni ile ikinci bir karara kadar bugünden itibaren kapatılmıştır. Halkımıza duyurulur” dendi.

 

Kırşehir'de şap hastalığı nedeniyle Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Pazarı Yeri yaklaşık 1 ay olarak kapatılırken, bütün çift tırnaklı hayvan türlerinde görülebilen şap hastalığı dolayısıyla yetiştiricilere dezenfeksiyon ve karantina tedbirlerinin hastalığın bulaşmaması veya yayılmaması açısından çok önemli olduğu belirtilerek, vatandaşların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri uyarısında bulunuldu.