İş Kur Girişimcilik Kursları Başlıyor

NEVŞEHİR(MHA) Çalışma ve İş – Kur İl Müdürlüğü ilimizde 6 grup halinde girişimcilik kursu düzenliyor.

İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 6 grupta toplam 150 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek. Eğitimler için ikişerli gruplarda 50 kişilik seçim işlemi yapılacak.

23 Eylül 2013 tarihinden başlayarak 21 Aralık 2013 tarihine kadar sürecek olan girişimcilik kursuna katılmak isteyen adaylardan Kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak,

Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak şartları aranacak. Programdan yararlanacakların iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak, danışmanın uygun görüşüne sahip olması gerekli. Katılımcı adaylarına yapılacak iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında; danışandan iş fikrinin olup olmadığı, işletmesini bir yıl içerisinde kurup kurmayacağı, ne kadar sermayeli bir işletme kurmayı planladığı, daha önce işletme kurma girişimi veya kurulmuş işletmesinin olup olmadığı, işletme ortağı olacak ise ortağı olmayı düşündüğü işletme ile görüşüp görüşmediği gibi sorular ile adayın girişimcilik eğitimine katılma noktasındaki istekliliğini tespit etmeye yönelik olarak varsa test vb. araçlar da kullanılabilir.

Grup eğitimin sadece engellilere yönelik düzenlenmesi planlanıyor. Başvuruya gelen engellilerin 5. Grup için beklemeleri gerekiyor. Her bir gruba ait eğitimler toplamda 9 fiili gün sürecek. Diğer programlardan ve kurslardan farklı olarak Girişimcilik Eğitimine Aktif çalışan emekli ve öğrenciler katılabilecek. Ancak bu katılımcılara katılımcı zaruri gideri ödenmeyecek.