Ülkemiz üzerinde yaşanan dahili ve harici alçak terör örgütleri, Türkiye üzerindeki kirli oyunlarına devam ediyor.

'Gün birliğimize, dirliğimize sahip çıkma günüdür'...

İşte tam da bu gün Bir olmak Diri olmak ve İri olmak durumundayız. İşte tam da şimdi İstiklal ve İstikbalimiz için kenetlenerek hainlere fırsat vermemiz ve Dosta düşmana Tek Yürek olduğumuzu göstermemiz zamanı. Unutmayın ki, bu Hain ve alçak terör saldırılarına karşı vereceğimiz en büyük cevap, Millet olma olgusuyla "Ortak bir tavır" ve Milli bir duruş sergilemektir.

NERELİSİN; İstanbullu, Ankaralı, Nevşehirli, Yozgatlı, Diyarbakırlı, Trabzonlu, Antalyalı, İzmirliyim.. YOK DEĞİLSİN ARKADAŞ!..
NECİSİN; AK Partliyim, MHP'liyim, CHP'liyim.. YOK DEĞİLSİN ARKADAŞ!..
FITRATIN NE; Muhafazakarım, Milliyetçiyim, Atatürkçüyüm.. YOK DEĞİLSİN ARKADAŞ!..
HANGİ TAKIMLISIN; Fenerbahçeliyim, Galatasaraylıyım, Beşiktaşlıyım, Trabzonsporluyum, Ankaragüçlüyüm... YOK DEĞİLSİN ARKADAŞ!..
Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle ... Alevisi Sünnisi ile;
Bugün doğum yerin TÜRKİYE, Partin VATAN, fıtratın BİRLİK ve BERABERLİK...

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'mızı nasıl yazdığını, hangi ruh hali içerisinde ve hangi şartlarda kaleme aldığının, hangi mısrayı ne maksatla dile getirdiğinin daha önce hiç duymadığınız hikayesini gelin bir kez de Bedirhan Gökçe'den dinleyin.Zira Asımın nesli olmak için İstiklal marşımızı anlamamız şart.

BAŞARAMAYACAKSINIZ! Çünkü... 

Şimdi Bu Videoyu Mutlaka İzleyip izlettirelim!!!! İstiklal Marşı nasıl yazıldı ...?

Şer odakları bilmelidir ki; dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır.
Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Herkesin şunu çok iyi bilmesi lazım: Terör örgütlerinin ırkı, dini, mezhebi, ideolojisi yoktur. Terör örgütleri kendilerini satılığa çıkarmış, kendilerini efendilerine peşkeş çekmiş katil sürüleridir.
Devletimiz terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında dünyada eşi görülmemiş bir mücadele veriyor. Elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap soracaktır. Vatandaş olarak bizlerin görevi ise bizi teslim almak isteyen teröre karşı tek ses, tek yürek olmaktır. Bu süreçte aman tuzaklara, provokasyonlara dikkat. Oyuna gelmeyelim.
Gerçek vatanseverlik, terörden medet umanların en çok korktuğu şeyi yapmaktır. Yani birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktır. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Ayrışmayacağız, birleşeceğiz. Türkiye’nin bütün kesimlerini temsil eden meslek ve sivil toplum kuruluşları olarak bizler de bunu yapıyoruz. Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkıyoruz.
Şunu da açık şekilde ifade ediyoruz: Terör örgütleri ile arasına mesafe koyamayan, terör örgütü üyelerini şu veya bu bahaneyle barındıran ülkelerin, bu süreçte ne demokrasi, ne hukuk, ne de insan hakları konusunda söyleyecek sözü olamaz. Bizler toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız, aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Başaramadılar, başaramayacaklar. Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın”.


Ey alçaklar!!!
Başaramayacaksınız.
Milletimizi Bölemeyeceksiniz.
Bayrağımızı indiremeyeceksiniz.
Vatanımızı parçalayamayacaksınız.
Devletimizi yıkamayacaksınız.
Ezanlarımızı susturamayacaksınız.
Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz.
Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız!!! 


İstiklal Marşını satmayan adam : Mehmet Akif ERSOY! Bedirhan Gökçe konuk olduğu HaberTürk kanalında İstiklal Marşının hikayesini ve anlamını bakın nasıl anlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'mızı nasıl yazdığını, hangi ruh hali içerisinde ve hangi şartlarda kaleme aldığının, hangi mısrayı ne maksatla dile getirdiğinin hikayesini gelin bir kez de Bedirhan Gökçe'den dinleyin.

İşte Bedirhan Gökçe'den muhteşem İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hikayesi



İstiklal Marşı'nda Peygamberimizin izi var!

Sanatçı Bedirhan Gökçe katıldığı bir programda Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı milli marşımız İstiklal Marşı'nda geçen 'Korkma' sözcüğünün Peygamber Efendimiz'den esinlenerek yazdığını iddia etti.

Habertürk'ün başarılı programlarından Öteki Gündem'de bu kez de İstiklal Marşı'nın yazılmasüreci ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı konu edildi. 

İSTİKLAL MARŞI VE AKİF

Yıldönümünde olduğumuz Çanakkale Savaşları üzerine de bir şiiri bulunan İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, bu vesile ile bir kez daha anılırken, İstiklal Marşı'nın yazım süreci ve sonrası da ele alındı.

Programın konukları sanat tarihçisi Talha Uğurluel, Erol Çalı ve Bedirhan Gökçe olurken katılımcıların Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanımak isteyen genç kuşaklar için oldukça faydalı bilgiler paylaşıldı.

Bedirhan Gökçe, Milli Mücadele döneminde Mehmet Akif Ersoy ile dostluğu başlayan Hasan Basri Çantay'a dayandırdığı anılarla Akif'in İstiklal Marşı'nı yazma sürecine değindi. Buna göre Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı yazarken çok farklı davranışlarda bulunmuş. Kimi zaman bir anda birkaç dize birden yazarken, kimi zamansa bir dizeyi yazabilmek için "ilham" gelmesini beklemiş.

"KORKMA" PEYGAMBERİMİZDEN GELİYOR
Bedirhan Gökçe, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın ilk sözcüğü olan "Korkma"yı da, Peygamberimizin  hicret esnasında Sevr mağarasında Hz. Ebubekir'e söylediği "Korkma ey Ebu Bekir, Allah bizimledir" sözünden ilham alarak yazıldığını belirtti. Bu, Yavuz Bahadıroğlu gibi kimi tarihçiler tarafından da söylenmekte.
Programın en ilginç anlarından biri de moderatör Pelin Çift'in okuduğu bir yazı sonrası ağlamamak için güç bela kendini tutmasıydı. Yazı, İstiklal Marşı'nı yazdıktan sonra devletin teklif ettiği parayı geri çeviren Mehmet Akif Ersoy'un oğlunun bir çöp bidonunun yanında bulunan cesedinden bahsediyor.

MODERATÖR AĞLAMAKLI OLDU
Moderatörün elindeki satırları okuduktan sonra ağlamamak için uzun süre yutkunarak önündeki fincana sarılmasıyla stüdyoda duygusal anlar yaşandı.

İşte Akif'in oğlu Emin Ersoy'un o hazin hikayesi;
"Yıl 1962, Cağaloğlu'ndaki bir köşe yazısının odasına kirli sakallı, üstü başı bakımsız biri girer. Adını söyledikten sonra yazardan kendisine yardım etmesini ister. Köşe yazarı karşısındakinin içler acısı durumundan büyük üzüntü duyar. Köşe yazarı cüzdanını uzatır ve istediği kadar para almasını söyler. O da uygun bir miktar para alır ve cüzdanı geri verir. Birkaç ay sonra tek sütunluk bir gazete haberi çarpar köşe yazarının gözüne. İstanbul sokaklarında, bir çöp bidonunun yanında bulunan bir cesetten söz ediyordur o haber. Yazar fotoğrafa bakar ve para istemek için odasına gelen Emin Ersoy olduğunu görür. Yani bu kişi, Mehmet Akif Ersoy'un oğlu Emin Ersoy'dur. "


Milli Şairimiz Büyük Üstad Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını İşte Bu Ruhla Yazdı...


İstiklâl Marşı
 
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır  rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!




Kaynak: Haber Kaynağı
FİB Haber.Com