Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurul ile üyelerin oyları ile KARED Başkanlığına getirilen Sami Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Cihan Özden ve Genel Sekreter Melek Yalçın,Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, turizm sektörü içerisinde rehberlerin vazgeçilmez bir   öneme sahip olduğunu belirterek, sektörün ana lokomotif görevini bu güne kadar etkin şekilde üstlenen rehberlerin, ülke tanıtımının da vazgeçilmez değerleri arasında olduğunu belirtti.

Bölgedeki turizm hareketliliğinin sevindirici olduğunu dile getiren Ünver, bölgedeki yoğunluğun bir ölçe olmamasına karşın iyi bir gösterge olduğunu dile getirerek, sezonun daha da hareketli olmasının ülkenin turizm gelirlerinin artmasında önemli  rol oynayacağına inandığını aktardı.

Hatay’ın Reyhanlı  ilçesinde geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan insanlık dışı saldırıyı büyük bir esefle kınadığını vurgulayan Ünver “Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde veya ABD’de buna benzer bir terör saldırısı gerçekleştiğinde söz konusu ülkelerdeki basın-yayın kuruluşları  konuya büyük bir soğukkanlılık içerisinde yaklaşıp ,olaydan zarar gören insanların görüntülerini göstermekten kaçınmasına karşın, ülkemizde bu böyle olmuyor. Gazeteciliğe yıllarını veren bir kişi olarak medya kuruluşlarının ölen insanların fotoğraf ve görüntülerini bağlı bulundukları yayın organlarında gösterme çabasına hiçbir anlam veremiyorum. Terör bu ülkenin ortak bir sorunudur, herkes bir sorumluluk bilinci ile gelişmelere yaklaşması düşüncesi doğrultusunda olması gerekirken saldırıda yaralanan veya şehit olan vatandaşlarımızın feryat figan görüntülerinin paylaşılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bunu,  teröre açık bir destek olarak değerlendiriyorum. Böyle bir süreçte herkesin daha dikkatli bir tutum içerisinde olmasını bu ülkede yaşayan bir kişi olarak özellikle istiyor ve bekliyorum. Kan ve gözyaşı üzerine kondurulacak haberlerin,  ülkemizin dış dünyadaki görüntüsünü ciddi anlamda zedeleyeceğine inanıyorum. Bunun da bir nizamının ve ahlakının olması gerektiğine de yürekten inanıyorum. ”dedi.

KARED Başkanı Sami Yılmaz’da, Ünver’in kendilerine gösterdiği nezakete teşekkür etti. Yılmaz, gerek bölgesel ve gerekse ulusal alanda çalışan tüm rehberlerin ülke tanıtımının daha verimli şekilde yapılması için büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirtti.