Yeni yasa tasarısı çerçevesinde Nüfusu 2000 nin altında kalarak, kapanması beklenen Belediyeler içinde Türkiye de  ilk açıklama Nevşehir in Ürgüp ilçesine Bağlı Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman’dan geldi.

İşte Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman ın o açıklaması:

 Ülkemiz ve Vatandaşlarımıza olan hizmet ve büyüdüğümüz topraklara minnet borcumuz gereği Kasabamızda Bir çok Çalışmanın altına imza attık ve Allah'ın izniyle atmaya da devam edeceğiz,

Yalnız; Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve bazı Kanun hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki kanun tasarısının yasallaşması sonucunda Kasabamızın köy statüsüne düşürülmesi gündeme gelmiştir daha önceleri böyle bir durumun olmaması için, kasabamız mücavir alanı yakınında olan Köylerin bizimle birleşmeleri yönündeki çalışmalar yapmamıza rağmen bu köyler bizim bu çağrılarımıza olumlu yanıt vermemişlerdir.

üzülerek görüyorum ki Belirli kesimden belirli kişiler bu durumu siyasi rant haline dönüştürme çabasındalar. Bizler Kanun Koyucu değil Yürürlükte olan Kanunları Uygulamakla yükümlü bir makamı temsil ediyoruz.

o yüzden aynı yolda yürümekten her zaman gurur duyduğum genel Başkanım Sayın R. Tayyip ERDOĞAN ın imzası ile meclis sunulan kanun tasarısının tam metni sizlerle paylaşmak isterim.

 

Saygı ve Selamlarımla..

http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/144147.pdf

 

web.tbmm.gov.tr