Nevşehir merkeze bağlı Kaymaklı Belediyesi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişine verdiği önem çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışındaki kardeş kentlerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Bulgaristan’ın Ardina (Eğridere) Belediyesi ile “Kardeş belediye” yolunda adım atan Kaymaklı  Belediyesi, iyi niyet protokolü imzaladı. Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, protokolün her iki yörenin yurttaşları arasındaki dostluk bağını güçlendireceğini söyledi.

Ardina (Eğridere) Belediye başkanı sayın Resmi Murad da iki Belediye arasında kardeşlik köprüsü kuracakları için çok mutlu olduğunu söyleyerek misafirperverliği ve yakın ilgi ve alakası için Kardeş Belediyemiz Kaymaklı Belediye Başkanı Sayın Halit Elma ya sonsuz teşekkür ediyorum dedi.

 

 

Başkan Halit Elma da Kaymaklı Belediyesi olarak kardeş belediye anlaşmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Elma, “Kardeşlik projemiz her iki kentin halkına katkı sunacaktır. Farklı kültürlerden insanlar olarak, hem kültürlerimizi, gelenek göreneklerimizi öğrenmek hem de dünya barışına katkı sağlamak sorumluluğumuzdur” diye konuştu. 

İki kent arasında eğitim ve kültür kurumları aracılığıyla karşılıklı olarak gençlik, sanat ve spor gruplarının değişim faaliyetlerinin yürütülmesi için çaba göstereceklerini vurgulayan Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, yerel şirketlerin, araştırma kurumlarının, turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve birbirleriyle bağlantılarının kurulmasının yanı sıra kentsel deneyimlerin paylaşılmasını amaçladıklarını kaydetti.  

 

Kültürlerin buluşturulmasını ve kaynaştırılmasını sağlayan kardeş kent uygulamasını aynı zamanda dünya barışına hizmet eden bir yaklaşım olarak değerlendiren Kaymaklı  Belediyesi’nin kardeş belediyelerine çoğunluğu Müslüman Türk soydaşlarımızın yaşadığı Ardina (Eğridere) kenti de eklenmiş oldu.