Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabasının meşhur kuru kaymağı Gazi Üniversitesi Öğrencilerinin ders konusu oldu.

Kaymaklı kasabası nüfusuna kayıtlı olan ve halen Ankara'da Gazi Üniversitesinde eğitimini sürdüren Ali Özkal isimli genç Gazi Üniversitesinden bir grup arkadaşları ile birlikte geldiği Kaymaklı kasabasında Kuru Kayma'ın Belgeselini çekti.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Ali Özkal'ın sunumlarında Kaymaklılı vatandaşlarla röportajlar yapan Öğrenciler daha sonra kasabalı hanımlardan Kuru Kaymağın tarifini alıp doğru Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma'nın yolunu tuttular...

Gazi Üniversitesi Öğrencilerini makamında ağırlayan 
Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Gazi Üniversitesi öğrencilerine Meşhur Kaymaklı Kaymağından ikram edip onlarla Kaymaklı kasabasına adını veren Meşhur Kaymaklı Kaymağının tarihi serüvenini paylaştı.

Başkan Elma, Kaymaklı kasabasında düzenlenen Festivallerle tanıtımını yaptığımız Kaymaklı Kaymağının patentinide almış bulunuyoruz diyerek Gazi Üniversitesi öğrencilerini  yazın gerçekleştirilecek olan Kaymaklı Festivali için Kaymaklı kasabasına davet etti.

Gazi Üniversitesi öğrencisi ve aslen Kaymaklılı olan Ali Özkal da bu misafirperverlikleri için Başkan Elma ya teşekkür ederek
 kendi teknik imkanlarımızla Kaymaklı kasabasında ki kuru kaymak hakkında belgesel çekimi yaptık dedi.

Özkal sözlerini şöyle sürdürdü:

BİRLİK VE BERABERLİK BAĞLARIMIZ OLAN KÜLTÜRLERİMİZİ TANIMAK, TANITMAK VE YAŞATMAK VATANINI SEVEN HER İNSANIN VEFA BORCU OLMALIDIR.

Bizde GAZİ ÜNİVERSİTESİ öğrencileri olarak; Tescilli, Patentli olan ve TÜRKİYE'NİN başka hiçbir yerinde üretilmeyen memleketim KAYMAKLI'NIN kültürü 'Kuru Kaymağı' anlayıp anlatmaya çalıştık. Bir Kaymaklı'lı olarak, Kuru Kaymağı yaşatmak boynumuzun borcudur dedi.

Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com olarak gelin şimdi Kaymak tadındaki bu belgeseli birlikte izleyelim.
İYİ
 SEYİRLER.

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com