Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, daha sonra Meydan’daki Atatürk Anıtı önünde hükümet aleyhinde sloganlar attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, Gezi Parkı’ndaki olayların AK Parti’nin 10 yıllık iktidarı boyunca yaptığı icraatları protesto amacını taşıdığı, halkın özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önüne hiçbir gücün geçemeyeceği bildirildi.

 

Açıklamanın ardından Mimar Sinan Parkı’na yürüyen grup, burada da sembolik bir ağaç fidanı dikerek tepkilerini dile getirdi.

 

Grup daha sonra AK Parti Kayseri il binasına doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet polisleri, AK Parti il binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, göstericilerin TOMA ve panzerlerin de destek olarak getirildiği il binasına yaklaşmasına izin vermedi. Grup içerisinden seçilen 10 kişilik heyet, AK Parti il binası önüne kırmızı karanfillerle süslü siyah bir çelenk ve bir çam fidanı bıraktı.

Grubun AK Parti Kayseri il binası önündeki bekleyişi devam ediyor.

POLİS KAYSERİ'DE GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ

 AK Parti Kayseri il binası önünde toplanan kalabalığa, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, AK Parti il binası önünde beklemeye başladı. Burada slogan atan gruba polis biber gazı, tazyikli su ve TOMA'larla müdahale etti. Gruplar haline ara sokaklara dağılan kalabalık, tekrar toplanmaya başladı. Atılan biber gazından gazeteciler ve çevredeki esnaf da etkilendi. Olaylar devam ediyor.