NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkez Bahçelievler Mahallesinde bulunan Lale Camiinde yaz kuran kurslarına erkek ve kız kursiyerler büyük ilgi gösteriyor.

İlk ve Orta dereceli okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte başlayan ve okulların açılacağı Eylül ayına kadar devam edecek olan yaz kuran kurslarına küçük yaştaki kız çocuklarının ilgisinin yoğun olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Lale Camiinde bulunan kuran kursunda oluşturulan 2 ayrı sınıfta dini eğitim ve Kuranı Kerim eğitimi alan kursiyerlerin özellikle Kuranı Kerimi öğrenme azimleri görenleri mutlu ediyor. 05 -17 yaş grubundaki kız öğrencilerin 09.00 -13.00 Saatleri arasında katıldıkları kurslarda 2 bayan kuran kursu öğretmeni, kız çocuklarına hem dini bilgileri hem de Kuranı Kerim eğitimini veriyor.

Elif Cüzünden itibaren kuranı kerim öğrenmeye başlayan küçük yaştaki kız çocuklarının kısa zamanda Kuranı Kerim okumaya geçtikleri gözlenirken, kurs öğretmenleri de kız çocuklarının kuranı kerim ve dini bilgileri edinme de gösterdikleri azimden son derece memnun.