Ancak, bu zafer şimdilik sadece sözde kaldı. Zira, Nevşehir Öğretmen lojmanlarında eğitim çalışanlarına tahsis edilebilecek tek bir boş daire bile yok.

TEÇ-SEN İl Temsilcisi Levent Güneş, Milli Eğitim Bakanlığının lojmanlarda önceliği öğretmenlere tanıdığını, Yönetmelik ve genelgenin eşit uygulanmadığını ve bu nedenle açılan davanın kazanılması ile birlikte Milli Eğitimde çalışan memur, hizmetli ve diğer yardımcı hizmetler sınıfındaki çalışanlarında tıpkı öğretmenler gibi lojman sıralamasında eşit değerlendirmeye tabi tutulacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili açılan davanın lehlerine sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden TEÇ-SEN İl Temsilcisi Levent Güneş, “Milli Eğitim bakanlığının ilimizde bulunan Öğretmen lojmanları ile ilgili olarak öğretmen haricindeki eğitim çalışanları olan bizlerin de yararlandırılması için TEÇ-SEN olarak önemli bir kazanım elde ettik. Bakanlık lojmanlarda önceliği öğretmenlere veriyordu. Sıra kalırsa diğer eğitim çalışanları memur ve hizmetlilere lojman hakkı veriyordu. Sendika olarak biz bu duruma itiraz ettik. Günümüz şartlarında ilimizde bulunan lojman sayısının ve öğretmen sayısının belli olması itibariyle memur ve hizmetlilere lojman hakkının tanınamayacağı ortada. Yönetmeliğin ve genelgenin değiştirilmesi için biz sendika olarak itirazda bulunduk. Dava açtık. Tüm Eğitim Çalışanları olarak kazandığımız dava sonucunda artık milli eğitimde çalışan memur, hizmetleri, yardımcı hizmetlerde görev alan diğer çalışanlarda tıpkı öğretmenler gibi lojman sıralamasında eşit hak sahibi oldular. Bu kazanımın sadece ilimizde değil tüm illerimizde eşit bir şekilde uygulanması en büyük temennimiz” dedi.
Haber:Ali Çamur