Eski milletvekili Dr. Seyfi Şahin’in satılan hastanesinde uzun yıllardır çalışan işçiler hastane sahibi Şahin’le mahkemelik oldu.

 

Hastane ruhsatı satıldıktan sonra işsiz kalan işçiler, geçmiş dönemlere ait alacaklarını alamayınca Dr. Seyfi Şahin’e ait olan şirketi ve alt taşeron şirketi  mahkemeye verdiler.

 

Yıllardır Dr. Seyfi Şahin Kulak Burun Boğaz Tıp Merkezi’nde gerek doğrudan bu isme ait şirkette gerekse alt taşeron şirkette çalışan işçiler, işverenle görüşmelerine rağmen,  geçmişe dönük alacaklarını ve tazminatlarını alamayınca,  çareyi yıllarca çalıştıkları işyerini mahkemeye vermekte buldular.

Kayseri ‘deki  4 ayrı iş mahkemesine dava açan işçilerden edinilen belgiye göre, dönem içinde taşeron değiştirilmesi, çalışma saatlerinin haftalık 45 saati geçmesine rağmen fazla mesai alamamaları ve genel tatillerde çalışmalarına rağmen  herhangi bir ek ödeme yapılmaması sebebiyle ,alacaklarını talep ederek, Özel  Arzular Sağlık Hizmetleri Sanayi ve ticaret LTD. şt ve taşeron alt temizlik şirketinden de şikayetçi oldular.