Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal FERALAN, Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER Gülşehir Mantarkaya Tesislerinde verilen iftar yemeğinde parti üyeleri ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa DURSUN tarafından verilen iftar yemeğine;  Nevşehir Milletvekilleri Erdal FERALAN, Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER İlçe Kaymakamı Hakan KESKİN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir TATAR, Nevşehir Ak Parti İl Başkanı Kazım SUNAR, AK Parti ilçe yönetimi, İl Genel Meclis üyeleri, belde Belediye Başkanları ve Köy Muhtarları katıldı.

Mantarkaya Tesislerinin leziz yemekleri ve kusursuz servisi ile orucunu açan konuklar, iftar yemeğinin ardından Nevşehir Milletvekillerimiz ve Protokol üyeleriyle beraber istişare toplantısında Köy Muhtarlarının sorunlarını dinlediler.

 

 

Toplantıda köylerin başlıca sorunları ele alınarak, yapılan çalışmaların hangi aşamada olduğu, çalışma programına alınan projeler ve önümüzdeki yıl yatırım planına alınacak olan çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Muhtarlar başlıca; asfalt yapımı, içme suyu, elektrik kesintileri ve gece aydınlatması,  kanalizasyon gibi sorunlarını dile getirirken Kızılırmak Havzasında olan köylerin temel sorunları da yapılan HES barajı nedeni ile suyun zaman zaman tamamen kesilmesi sonucu oluşan sulama sorunu oldu. Durumun suda yaşayan canlılar içinde tehlike arz ettiğini belirten muhtarlara cevap veren Milletvekili Murat GÖKTÜRK, yakın zamanda oluşan su kesintilerinin Yamula Barajından kaynaklandığını belirterek, % 10 can suyu bırakılması gerektiğini ve konuyu takip edeceklerini söyledi. Ayrıca bu şikâyetleri yazılı olarak ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

Maaşlarındaki iyileştirme için teşekkürlerini de sunan muhtarlar, yaklaşan seçim öncesi sorunlarının halledilmesini, aksi takdirde geride kalan dört yılda yaptıkları hizmetin unutulacağını belirttiler.

Başta Yüksekli Köyü olmak üzere bazı köylerde görülen kuduz vakaları neticesinde karantina süresinin uzaması sebebiyle Kurban Bayramında hayvan satışı yapılamayacağı, bununda vatandaşları sıkıntıya soktuğunu, borçlarda bir ertelemenin yapılması için köy halkının talepleri de dile getirildi.

İl Genel Meclis Üyesi Hakan YAMAN yaptığı konuşmada, köylerle yakından ilgilendiklerini, Milletvekillerinin ve Özel İdarenin üstün katkılarıyla birçok sorunu hallettiklerini yapılan işleri de göz ardı etmemek gerektiğini söyledi.

Köylerde yapılması istenen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir TATAR, İl genelinde birçok iş yaptıklarını bunun diğer illerin köyleri ile kıyaslandığında anlaşılabileceğini söyledi.

Toplantı sonunda değerlendirme yapan Milletvekillerinden A. Erdal FERALAN ‘’ Nevşehir genelinde hiçbir işe uzak değiliz. Belediye Başkanımızın da bildiği üzere Gülşehir’in taleplerinin hemen hepsi gerçekleşiyor. Fakat ihtiyaçlar bitmez. Biz Milletvekilleri olarak Nevşehir’e tarihinde hiç gelmeyen ek kaynak sağladık. Uyum içinde sizler için, Nevşehir için çalışıyoruz’’ dedi.

Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDE ise  ‘’Maliye Bakanı ile görüşmelerimiz sonucu Başbakanımızın da bilgisi dâhilinde Türkiye de sadece 4 ile verilen ek kaynaktan biri Nevşehir’e geldi. 6 Milyon gibi bir ek kaynak sağladık. Milletvekilleri olarak Nevşehir için isteyip de alamayacağımız şey yok. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hizmet zincirinde gayet iyi bir düzenimiz var’’ dedi. GİZLİGİDER ayrıca Belde Belediye Başkanlarına köylere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Milletvekili olarak son sözü alan Murat GÖKTÜRK yaptığı konuşmada ‘’ Hepimiz halka hizmet Hakk’a hizmet düsturu için çalışıyoruz. Bunun yanında birde seçim gerçeği var. Hepimiz seçilmiş insanlar olarak burada bulunuyoruz. Birliği beraberliği bozmamak için ortak hareket etmeliyiz. Bizler çalışmalarımızı bu yönde gayret içerisinde gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

 

 

Toplantı sonda söz alan Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa DURSUN ‘’ Öncelikle davete icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Öncelikle kısa bir süre önce İlçemize vekil olarak gelen Kaymakamımızın birkaç hafta sonra gidecek olmasına rağmen, hiç gitmeyecekmiş gibi tüm konulara hâkim olması ve hizmetlerinden dolayı kendisine şükranlarımı borç biliyorum’’ dedi. Başkan DURSUN, Milletvekillerinin de her zaman isteklerini yerine getirdiklerini belirterek,  yapılacak olan 10 yataklı Entegre Hastanenin bir an önce İlçeye kazandırılması konusunda taleplerini yineledi.  Haber : Volkan PARLAR