Miraç Kandili sebebiyle binlerce vatandaş Nevşehir'de camilere akın etti.

KURŞUNLU CAMİİ DOLDU, TAŞTI

Miraç Kandili’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Nevşehirdeki camilere akın etti. Alibey,  Bekir Efendi başta olmak üzere tüm camilerimiz dolup taşarken, tarihi Kurşunlu Camii’ni dolduran vatandaşlar, geceyi namaz ve duayla eda etti.

Nevşehirliler Miraç Kandili’ni tarihi camilerde karşıladı. Başta Kurşunlu camii ve Alibey Cami’si olmak üzere birçok cami Müslümanlarla doldu taştı. Camiler hınca hınç dolarken vatandaşlar geceyi namaz ve dualarla eda etti.

Mevlid Kandili'nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı‏

Miraç gecesini Hacı Bekir Kurt Cami’sinde karşılayan vatandaşlarımızda Mevlit ve Sakal Şerif ziyareti
Mevlid Kandili dolayısıyla Hacı Bekir Kurt Cami’sinde özel kandil programı düzenledi.Afat Evler ( Fatih Sultan Mehmet ) mahallesinde bulunan Hacı Bekir Kurt Cami’sinde kalabalık bir cemaatin katıldığı programda Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif , İlâhiler okunarak  selât-ü selamlar getirildi. Cami imamı Baki Öncel hocamızın içten ve samimi duygularla yaptığı duaya,  tüm cemaat  aminleriyle iştirak ettiler, Program sonunda  Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Mevlid kandili nedeniyle ziyarete açılan Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek isteyen binlerce vatandaş Hacı Bekir Kurt Cami’sine akın etti.


Kandil nedeniyle düzenlenen programda camiye getirilen Sakal-ı Şerif'i yakından görüp öpebilmek için vatandaşlar camide uzun kuyruk oluşturdu. Sıraya giren vatandaşlar, Hacı Bekir Kurt Camii İmam Baki Öncel'in  elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'i yakından bakıp öptüler.



Köşe yazarlarımızdan Dr. Ahmet Cevatzade, “Dua ediyoruz, Allah’a yalvarıyoruz, o dünyalık, bu dünyalık ne istiyorsak olacağına inanıyoruz. Fakir geliyor, zengin geliyor, herkes eşit burada. Buranın bereketine inanıyoruz. Çok bereketi var. Buranın maneviyatına çok inanıyoruz’’ dedi.

Mustafa Kütük ise, “Bu gün Efendimiz (s.a.v) Miraca yükselişi Allah’ın kabulü, Onun dualarının kabulü için bizde Rabbimizin huzuruna geldik. Rabbim gençlerin ve bütün Müslümanların duasını kabul eylesin. Efendimiz (s.a.v) örnek almalıyız. Müslümanların tek örnek alabileceği hayattır’’ diye konuştu.

Babasıyla birlikte gelen Eylül Cemre ismindeki minik kız çocuğu ise, “Herkesin kandili mübarek olsun, herkesin kandilini kutluyorum” dedi.

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com