Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’nde Yaşar Alan Gravür Sergisi Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Jandarma komutanı Okan Özcan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve davetliler tarafından açıldı.

Mustafapaşa’da bulunan 150 yıllık tarihi konak, Türkiye’de açılan ilk özel el yapımı bebek müzesi olarak hizmet vermesinin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetlerinde de kullanılıyor.

18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Yaşar Alan’ın “Kapadokya Geçmişin İzleri” isimli gravür sergisi 30 Mayıs 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

Yaşar Alan

Nevşehir 1958 doğumlu olan Yaşar Alan, Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Kültür Bakanlığı seramik kursunu bitirdi. Grafik, gravür, seramik ve fotoğraf ile ilgilenen sanatçı çalışmalarını Nevşehir’in Nar kasabasındaki atölyesinde sürdürüyor. GESAM ve Ankara Ressamlar Derneği üyesi olan Alan’ın çalışmaları pek çok karma sergide yer aldı.

Kapadokya bölgesinde daha çok yapraklara gravür çizmesi ile tanınan sanatçı, halk arasında “yapraklara fısıldayan adam” olarak tanımlanıyor.