Nevşehirli 189 hacı adayı, Merkez Kurşunlu Cami önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandılar.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2012 yılı hac organizesinde hac farizasını yerine getirmek üzere İlimizden 1. Kafile 1. Grup hacı adaylarına Merkez Kurşunlu Cami’inde gece 23-24 saatleri arasında düzenlenen program sonrası Kapadokya Hava Limanına uğurlandı.

            Törene İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Kafile Başkanı olarak görevli gidecek olan Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Türkiye’de hacca gitmek için müracaatta bulunan bir milyon kişinin olduğunu belirterek, “Hacca gitmek isteyenlerden bu yıl sadece 70-80 bin kişi kutsal topraklara gidecek. Bu nedenle sizler şanslı kullarsınız. Kutsal topraklarda dualarınızın kabul olduğunu bilerek, bol bol dua edelim. Allah’u Teâlâ gidenlere tekrar gitmeyi, gidemeyenlere de en yakın zamanda gitmeyi nasip etsin. Bizlerden Yüce Peygamberimize selam götürün. Allah, her Müslüman’a o kutsal topraklara gitmeyi nasip eylesin, bizler ve ülkemizin barış ve huzuru için dua etmeyi de unutmayın” dedi ve ardından da coşkulu bir dua yaptı. Dua esnasında duygulu anlar yaşayan hacı adayları ve uğurlamaya gelen yakınları gözyaşlarını tutamadı.

08.10.2012 tarihinde Pazartesi sabahı 06:25’de Nevşehir Kapadokya Hava Limanına oradan da Medine’ye gidecek olan hacı adayları, 17.11.2012 tarihinde Kapadokya Hava Limanına intikal edecektir.