Nevşehir’de özellikle son dönemlerde radar uygulamaları dolayısıyla yüklü cezalar ödemek zorunda kalan bazı sürücüler tepkilerini dile getirdiler.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü’nün araçlara kestiği radar cezalar bazı kesimden tepki toplamaya başladı.

Radar nedeniyle ceza yiyen vatandaşlar, son dönemde uygulanan radar cezaları dolayısıyla büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söylediler. Tepkili vatandaşlar, hız limitlerinin yol şartlarına göre çok düşük kalmaya başladığını ve artırılması gerektiğini ifade etti.

Nevşehirli esnaflardanda cezalara tepki var!
Biz Nevşehirli Esnaflar olarak cezalardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Araçlarımıza ceza kesilmediği gün yok. Yalnızca biz değil, diğer vatandaşlar da bu durumdan oldukça şikayetçiler. Tabi ki kazaların olmasını istemiyoruz. Ama bu kazaları engellemenin yolu radar sınırları değildir. Aynı günde 4 kez radara girip ceza yiyen arkadaşlarımızın olduğuu duyuyoruz.. Bu konu artık ciddi anlamda vatandaşlarımıza maddi külfet getirmeye başlamıştır. Bundan dolayı da hız limitlerinin biraz daha artırılması gerektiğine inanıyoruz. Gerek araçların teknolojileri, gerekse yol standartları buna uygundur” dedi.

Nevşehir de sürat ve hız tutkunlarına bu uygulama büyük ders olmuştur diyerek bu cezaların hız tutkunlarına büyük caydırıcılığı olduğunu söyleyenlerin sayısıda hiçte azımsanmayacak kadar çok...

Hergün kaza her gün ölü yaralı derken bu tür caydırıcı cezaların aslında çok önemli ve güzel bir uygulama olduğunu belirten vatandaşlarımızda hız limitleri belirlenmiş kardeşim ayağını yorganına göre uzat ...Trafik canavarları olmayın böyle olun.Kim bu uygulamayı getirmişse Allah onlardan razı olsun.Bir çok Ailenin Ocaklarına ateş düşüyordu bu tür caydırıcı cezalar olmalı ki en azından şehir içinde böyle hız yapmasınlar...

Nevşehir’de polis sorumluluk alanında resmi ve sivil radar ekip araçları ile gündüz 8 saat, gece 6 saat radar hız denetimi yapılıyor. Bunun yanı sıra da MOBESE kameralarından hız yapan sürücüler tespit edilerek, cezai işlem uygulanıyor.