Gül bahçe önünde  Nevşehir Belediyesi Mehter takımının seslendirdiği marşlarında dikkatle izlendiği törenin açılışı, Kuran-ı Kerim  tilaveti ile başladı.

Düzenlenen törende konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, peygamberimizin doğumunun 1442. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Bu etkinliklerden ikincisinin kutlu doğum aşı dağıtımı olduğunu dile getiren Öztürk, bu uygulamayı yerine getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver başkanlığındaki tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, peygamberimizin doğumu yıldönümü nedeniyle tüm inananların hayat sürdüğüı merkezlerde  manevi rüzgarların estiği bu günlerde ,Nevşehir Belediyesi olarak geçmişten günümüze ulaşan güzel bir geleneği devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Etkinlikte daha sonra kutlu doğum aşı duası yapıldı.

Ünver ,duanın ardından  vatandaşlara kutlu doğum aşı dağıttı. Etkinlikte bulunan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’de bir süre kutlu doğum aşının dağıtımına yardımcı oldu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte İl Müftüsü Yakup Öztürk, gül dağıttı.