Tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan dini içerikli konferansta Müftü Yardımcısı Nazım Haksever “İnsan ve Değeri” konulu bir konuşma yaptı. Konferansa Cezaevi 1. Müdürü Hamit Karslıoğlu, 2. Müdürler, Cezaevi Vaizi Latif Adsan, infaz koruma memurları, eğitim birimlerindeki öğretmenler ve mahkûmlar katıldı.

            Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan konferansta konuşan Müftü Yardımcısı Nazım Haksever konuşmasına şöyle devam etti; “Allah’u Teâlâ en değerli, en mükemmel ve üstün özellikle yarattığı insanın dünya hayatında önüne ışık olsun diye kıyamete kadar geçerli olacak kitabı Kur’an-ı Kerimi göndermiştir. Kur’an’ın dünya hayatında insanın can emniyetini, mal emniyetini, nesil emniyetini din emniyetini ve nefis emniyetini sağlama hedefi vardır. Bu beş emniyetten biri yerine gelmemiş olsa insan rahatsız olur. İnsanın bu rahat hayatı sağlandıktan sonra imtihana tabi tutulmaktadır. Bu imtihanın sonunda ya cennet ya da cehennemdir. İnsanın hayatı devam ettiği sürece yaptığı yanlışlıklardan, hatalardan, günahlardan ümitsizliğe kapılmasına Kur’an müsaade etmez. Hayat devam ettikçe günahları sildirme, hataları bağışlama imkânının olduğunu daima hatırlatır” dedi.

            Kur’an-ı Kerim Furkan Suresi 70. Ayeti kerimesinden örnek veren Müftü Yardımcısı Haksever; “Kim tövbe edip, imanının yenileyip faydalı işler yaparsa Allah o kişinin kusurlarını iyiliklerle değiştirir. Allah kulu için çok bağışlayıcı ve çok merhametlidir” buyurmaktadır” dedi.

            İkinci örnekte ise Haksever; “Zümer Suresi 53. Ayeti kerimede “Ey kendi nefislerine zarar veren kullarım. Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Çünkü Allah bütün suç ve günahları bağışlar. O çok bağışlayan merhamet sahibidir” buyurduğunu hatırlatarak, mahkûmların ümitsizliğe düşmemelerini, kalan bu ömürlerinde kendisine ve çevresine faydalı bir insan olmak için gayret ettiklerinde hayırlı sonuçların çıkacağını hatırlattı.