Nevşehir gençliğini Bekleyen Büyük Tehlike Madde bağımlılığı Uyuşturucu ve ahlaki çöküntü konusunda Nevşehir bu güne kadar hiç olmadığı kadar tek yürek oluyor.Nevşehir Gençliğini bekleyen büyük tehlike haberimiz Nevşehir de ses getirmeye devam ediyor.

        "Nevşehir'de Madde Bağımlılığı ile mücadeleye devam..."

 Nevşehir Birlik Haber-Sen il temsilciliği olarak madde bağimliliği, ahlaki çöküntü gibi toplumumuzu ilgilendiren bu önemli konulari gündeme getiren FİB haber'e gönülden teşekkür eder bu konularla ilgili yapilacak tüm faaliyetlere destek vereceğimizi bildirir çalişmalarinizda başarilar dilerim. Ümit Gümüş  Birlik Haber Sen Nevşehir İl Başkanı   

 Alemdar İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Ömer Faruk Belada'da FİB Haber Merkezimizi Telefonla arayarak Nevşehirimizde Gençlerimiz ve çocuklarımızı tehdit eden bu konuda üzerimize düşen her konuda desteğe hazırız.FİB Haber merkezini duyarlılığı için teşekkür ediyoruz dediler.

 Madde bağımlısı gençlere sahip çıkmalıyız

Avanos Anadolu Gençlik Dergi Temsilciliği de Abdurrahim Doğru imzasıyla FİB Haber Merkezine gönderdiği bir yazılı açıklama ile Madde Bağımlılığı,Uyuşturucu ve Ahlaki çöküntü ile Nevşehir Gençliğimizin karşı karşıya kaldığı bu tehlike için şu açıklamalarda bulundular.

 “Madde bağımlılığı toplumu çürütüyor, Suçları artırıyor ”

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT ilkesi çerçevesinde 40 yıldır çırpınıyoruz.

 Ve maalesef ülkemizde sorunlar çığ gibi büyüdükten sonra, bana ne anlayışına sahip kişilerin hayatını endişelendirdiğin de o zaman gündeme alınmak zorunda bırakılıyor. Bu ülkenin sahibi yok mu? Yöneticileri yok mu?

Gençliği zehirleyen TELEVİZYON ve GAZETELERİN verdiği zararı hala görmemezlikten gelerek sadece kınayarak geçmekle hiçbir sorun çözülmez.

DİZİLERDE sigara yasağını uygulayanlar NEDEN bütün kötülüklerin anası olan İÇKİYİ yasaklamıyorlar?

AB uyum yasaları çerçevesinde yapılan düzenlemenin bu uyuşturucu kulanı mı üzerindeki etkisi nedir neden kimse dile getirmez?

Okullarda besmelesiz eğitim var sözde İslam ülkesinde maneviyat ikliminden yoksun ahlak ilkesi öğretilmeyen bir nesilden ne beklenir?

Bizi yaratan rabbimizde hiç bahsedilmez 5. Sınıfa kadar. Bu çocuklarımıza envai çeşit şahıslar tanıtılmakta ama nedense EFENDİMİZ (S.A.V) anlatılmamakta, çeşitli batı figüranları çocuklarımızın zihinlerde kazılmakta ama İslami olan hiçbir nesne öğretilmemektedir.

Anaokuluna giden 5 yaşındaki kızıma öğretilenler abur cubur mesabesinde bilgiler. Ama hiçbir zaman kâinatın sahibi olan ALLAH (C.C) Bahsedilmemiştir.

 Bu okullar Ateizmin kalesi mi? Bu ülkede yaşayan insanlar Müslüman nesil değimli?

Neden bu kadar İslam dan  uzak bir hayat sistemi hala enjekte edilmekte?

BU SORUNUN EN BÜYÜK MÜSEBBİBİ İSLAMİ CEMAATLERİN İHMAL KAR TUTMLARI OLARAK GÖRÜYORUZ. SUÇLUYU BAŞKA YERDE ARAMAKTAN VAZGEÇELİM… İSLAMA KENDİ ŞAHSİ İŞLERMİZ KADAR SAHİP ÇIKSAYDIK BU NESİL TÜREMEZDİ

EY HOCALAR EY HACILAR NERDE VAAZLARMIZDA O CANLILIK NERDE HAYAT VEREN SOHBETLER

HERBİRİMİZ DÜNYEVİ HÜLYALARA DALDIK HAKKA HAK DEMEYİ YERE VE ZAMANA GÖRE BELİRLEDİK

YANLIŞ YAPAN KİM OLURSA OLSUN KARŞISINDAYIZ ANLAYIŞIMIZ TÖRPÜLENDİ

ŞİMDİ ÖZELEŞTİRİ ZAMANI

BAŞIMIZI ELLRİMİZİ ARASINA ALIP DÜŞÜNELİM NEDEN BU HALE GELDİK. KİM GAZIMIZI ALDI

FİB HABER’İN BU DUYARLI TUTUMUNU DESTEKLİYORUZ CENABI HAK ECİRLERNİ ZAYİİ ETMESİN VE DAHA NİCE HAYIRLI HİZMETLERE ÖNCÜLÜK YAPMAYI NASİP ETSİN

AVANOS ANADOLU GENÇLİK DERGİ TEMSİLCİLİĞİ

ABDURAHİM DOĞRU

Nevşehir kamuoyunun bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösteren telefonlar mesajlar ve emaillerle gösteriyolar.

İşte Bir Gurbetçimizin yorumu: Emeğinize , bileğinize sağlık Fib haber, Nevşehir de gündeme gelecek en güzel bir konu . Maalesef ,gençliğimiz ( pardon ) çocuklarımız uyuşturucu belasının kıskacında , adeta geleceğini mahvadiyor . Sadece kendi gelecekleri değil , Türkiyemizin geleceğini mahvediyor . Senelerce Avrupada yaşayan ve oradaki gençlerin durumunu çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum , Avrupalı gibi sevdasında olan gençlerimiz sakın olaki onların hayatlarına özenmesinler , onların hallerini bir görseler , suratlarına dahi tükürmezler . EY TÜRK VE MÜSLÜMAN EVLADI , özüne dön , özünü kaybetme , Avrupalı olmak sevdası sadece kalıbını değil , kalbinide ( İman ) alacaktır . Çünkü onların yaşayışları ne insani , ne islami ...

Çözüm: Kuran Ahlakı

İnsanların Ahlaksızlığa Özendirilmeleri:

 

Günümüzde "modernlik", "çağdaş olma", "cesaret" ve "özgürlük" kılıfları altında insanlar, özellikle de gençler ahlaksızlığa özendirilmektedirler. Birkaç on yıl öncesine kadar insanların ağızlarına dahi almaya çekindikleri kavramlar birçok toplumda artık meşru olarak kabul edilmektedir. Televizyonlarda ve magazin dergilerinde her türlü ahlaksızlık sergilenmekte, yolsuzluk yapanlar, homoseksüeller, fuhuşla geçimini sağlayanlar, kızlarını pazarlayanlar, kumarbazlar, iki lafı biraraya getirmekten aciz, cahil kişiler "özenilecek kimseler"miş gibi lanse edilmekte ve yaşadıkları hayat çok cazipmiş gibi anlatılmaktadır. Yaptıkları ahlaksızlıkların günümüz toplumundaki sıfatları ise sözde cesaret, medeniyet ve modernliktir.

 

Oysa toplum, Allah'tan korkup sakınan, düşünen, akıl sahibi, vicdanlı, kültürlü, dürüst ve aydın kimselere özendirilse, ahlaksızlıklar yerilerek küçük düşürülse, hiç kimse ahlaksızlık yarışına giremeyecektir. Genç insanların zihinleri boş konular yerine hem kendilerini geliştirecek, hem de çevrelerine fayda vermelerini sağlayacak konularla meşgul olsa, kuşkusuz bu insanlar çok daha bilinçli bireyler olacaklardır. Bilinç düzeyi yüksek kişilerin de her zaman için çevrelerindeki insanlara, içinde yaşadıkları topluma ve hatta tüm dünyaya fayda getirecekleri açıktır. Öncelikle bu insanlar her zaman doğru olanı araştıran, fikri saplantılardan uzak, açık fikirli kişiler olacaklardır. Çevrelerinde gördükleri olayları dinsizliğin getirdiği birtakım önyargılarla değil, açık bir zihinle değerlendirecek, dünyada bulunuş amaçlarını fark edebileceklerdir. Ve bu insanlar, kendilerini Allah'ın yarattığını ve O'na karşı sorumlu olduklarını bildikleri için, en güzel ahlakı yaşayabileceklerdir. Kuran'a uydukları için de kendilerine yalancı, sahtekar, ahlaksız, bozguncu insanları değil, samimi, güzel ahlaklı, akıllı, bilinçli insanları örnek alacaklardır.

 

Allah bir ayetinde örnek alınması gereken insanları şöyle bildirmiştir:

 

Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü'nde güzel bir örnek vardır. (Ahzab Suresi, 21)

 

Toplumda güzel ahlaklı kimselerin ön plana çıkartılmaları, güzel ahlakın övülerek kötü ahlakın yerilmesi insanların ahlaksızlığa özenmelerini de tamamen ortadan kaldıracaktır.

 

Uyuşturucu:

Her türlü uyuşturucu madde, insan sağlığına çok büyük zarar verir. Uyuşturucu kullanan bir insanın hayatı da olumsuz yönde etkilenir. Öncelikle çalışarak para kazanması ve ihtiyaçlarını karşılaması imkansız hale gelir. Bir yandan da uyuşturucu alabilmek için para bulması gerekir. Bu nedenle uyuşturucu kullananların bir çoğu, hırsızlık, dolandırıcılık, fuhuş, uyuşturucu kuryeliği gibi kanun dışı yöntemlerle para kazanma yoluna giderler. Her geçen gün katlamalı olarak daha fazla batağın içine girerler.