Nevşehir Belediyesi Köpek Barınağına geldik gezdik ve Gördüklerimize şaşırdık....

-Sahiplerinin terk ettiği köpekler artık yeni evleri olarak burada yaşam mücadelesi veriyor....

Yaklaşık 150 köpek kapasiteli bu merkezde Sokak köpekleri ile birlikte yine kaderine terk edilen sahipli köpekler de var. En büyük sıkıntı yavru köpeklerin dışarıda hayatta kalamayacakları için burada tutulmaları.
Sahiplendirme oranının düşüklüğü, gönüllü sayısının az olması da Nevşehir deki barınakları zorluyor. 
Görüpte şaşırdıklarımıza gelince daha öncesinde tam olarak hatırlayamıyorum ama yaklaşık bir kaç yıl önce burada gördüğüm manzara beni derinden üzmüştü.Şimdi gördüklerimiz ise fiziki şartlar anlamında oldukça övgüye değer. Köpekler için küçüklü büyüklü özel olarak kabin yuvalar yaptırılmış...İçtikleri su yedikleri herşeyiyle temiz güzel.Bu konuda öncelikle emeği geçen herkesi başta o Barındak çalışanlarını tebrik etmek istiyorum.
Ama ikinci şaşkınlığımıza gelince yine daha önce gittiğimiz yüzlerce köpek vardı burada hatta içerisi kadar bir o kadarda dışarısında kalamış çevresinde birçok köpek varken şimdi 150 köpek kapasiteli Barınakta topu topu ben diyeyeim 10 siz deyin 20 tane köpek var...-Allah Allah...! Nasıl bir iş oysa bizzat kendi mahallemde ve etrafta sokak ve mahallelerde dolaşan bir çok köpek var...!
Sonrasında öğreniyoruz ki Nevşehir Belediyesi Köpek Barınağı etrafını çevreleyen tel örgü çitlerin kenarındaki toprağı eşeleyerek yaklaşık 80 civarındaki köpeğin firar ettiği şeklinde...Allahtan şimdi barınak etrafındaki tel çitlerin kenarları taşlarla kapatılmış artık kaçma şansları yok...Ama giden de gitti...

Yani şuan 80 civarında köpek aramızda dolaşıyor...

Etrafınızda gördüğünüz Sokak köpekleri için Belediyeyi arayarak Köpek barınağına bu köpekleri yolayabilirsiniz.

birde değerli hemşerilerimiz çevre köy ve kasabadan sokak köpeklerinin getirilerek özellikle pazar ve pazartesi günleri Hayvan pazarı ve civarına bırakıldıkları haberini alıyoruz.Bu konuda Nevşehir Belediyesi hayvan barınağına bırakmanız her anlamada daha sağlıklı olacak.Çünkü Nevşehir Belediyesi köpek toplama timi özel araçlarıyla kilometrelerce mazot yakarak köpek topluyor.Bu konuda vatandaşlarımızı bilinçli olmaya davet ediyoruz.Boşu boşuna giden onca liralar bizim cebimizden devletimizin cebinden çıkıyor unutmayalım....Şimdi çoğu boş olan köpek barınağından fotoğraf kareleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz....