Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) tarafından geleneksel hale getirilen 1. Sınıf öğrencilerine yönelik ‘Uyum (Oryantasyon) Gezisi’nin 2’ncisi gerçekleştirilecek. 

 

Lisans Yerleştirme Sınavı  (LYS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Nevşehir Üniversitesini tercih ederek ders başı yapan 1. Sınıf öğrencilerin başta üniversite ortamına uyum sağlamalarını, birbirleriyle ve şehirle kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ‘Uyum Gezisi’ düzenlenecek.

 

Düzenlenecek ‘Uyum Gezisi’yle birlikte 1. Sınıf öğrencileri başta Nevşehir Üniversitesi ana yerleşkesi olmak üzere Nevşehir merkez, Uçhisar ve Göreme Vadisi, Göreme Esentepe, Göreme Merkez, Ürgüp Üçgüzeller, Ürgüp Asmalı Konak ve Ürgüp Merkez, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Kampüsü, Devret (Peribacaları Vadisi), Paşabağları, Avanos Merkez ve çanak atölyelerini Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesinde görev yapan sorumlu akademik rehberler eşliğinde gezerek bilgilendirilecekler.

 

Uyum gezisine, 06 Ekim 2012 Cumartesi günü: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, İncekara Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 07 Ekim 2012 Pazar günü; Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Nevşehir Meslek Yüksekokulu, 13 Ekim 2012 Cumartesi günü; Gülşehir Meslek Yüksekokulu ile Hacıbektaş Veli Meslek Yüksekokulu, 14 Ekim 2012 Pazar günü ise Avanos Meslek Yüksekokulu ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu 1. Sınıf öğrencileri katılacak.

 

Geleneksel hale getirilen ve bu sene 2’ncisi gerçekleştirilecek olan uyum gezisine katılmak isteyen öğrenciler için belirtilen tarihlerde; NEÜ merkez yerleşke, Avanos Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu öğrencileri için  Ürgüp Terminali, Gülşehir Meslek Yüksekokulu ve Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu ilçe okul yerleşkeleri içerisinden saat: 09:00’da otobüsler kaldırılacak.

 

Geçtiğimiz 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında Nevşehir Üniversitesi 1. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘Uyum Gezisi’ne katılan öğrenciler Üniversitemiz yerleşkeleri başta olmak üzere Kapadokya’nın eşsiz doğal ve kültürel değerlerini yakından gezip görme imkanı sunulmuş ve kendileri bundan oldukça memnun kaldıklarını belirtmişlerdi.

 

Ayrıca başta 1. Sınıf öğrencileri olmak üzere üniversitemizde eğitim-öğretim gören diğer üst sınıf öğrenciler ile üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personele yönelikte her yıl değişik geziler de düzenlenmekte olup bu Eğitim-Öğretim Yılında da bunlara devam edilecek.