2013 YILI GIDA DENETİMLERİ
          Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, 2013 yılı gıda ve yem kontrol faaliyetleri ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

         “İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz tarafından, Yem , Gıda Üretimi, satışı ve toplu tüketimi yapılan işletmelere yönelik olarak, 2013 yılı içerisinde toplam 2522 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Alo 174 Gıda Hattına yapılan 244 adet başvuru sonuçlandırılmış olup, Bakanlığımızın ulusal takip ve izleme programı, İl yıllık planı ve diğer denetimler neticesinde 256 adet üründen numune alınarak analizi yaptırılmıştır. Tüm bu denetimler sonucunda olumsuzluk tespit edilen 40 işletmeye toplam 226.275 TL para cezası uygulanmıştır” dedi.
         Ayrıca, 2013 yılında önemli sayılabilecek miktarda denetim yapılmakla birlikte bunu yeterli görmediklerini, açıktan atama ve İl dışından nakil ile 2013 yılı içerisinde gıda denetiminde görevli personel sayısında önemli miktarda artış olduğunu, bunun yapılan denetimlere asıl yansımasının 2014 yılında olacağını, vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşması için çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini dile getirdi.

        Bunun yanında, Esnaf odalarının da katkıları ve bilgilendirmeleri ile Gıda İşletmelerinin kayıt işlemlerinde ciddi başarı sağlandığını, İl genelindeki kayıt oranının Yüzde 70 lere yükseldiğini, 2014 yılında tüm işletmelerin kayıt altına alınmasını hedeflediklerini dile getiren YILMAZ, tüm halkımızın gıda güvenliği ve gıda güvenirliği konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini ifade etti.