300 Çiftçi Polis ve Jandarmadan Kaçıyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de tarımsal ekonominin nabzının tutulduğu ziraat odası verilerine göre ilimizde 300 çiftçi tarım kredi kooperatiflerine olan borçları nedeniyle polis ve Jandarmadan kaçar durumda.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Patates üretimi yapılan yerleşim alanlarında tarım kredi kooperatiflerine olan borçlar nedeniyle çiftçinin büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu dile getirdi.

Çiftçinin son yıllarda patatesin para etmemesi ve pazarlamada yaşanılan sıkıntılar nedeniyle çok büyük sıkıntılarla boğuştuğunu belirten Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, patates üretimi yapılan merkezlerden 300 çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine olan borçları nedeniyle polis ve Jandarmadan kaçan hale geldiğini ifade etti.

Hapis korkusuyla güvenlik güçlerinden kaçan çiftçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını beklediklerini belirten Ekiz, il genelinde bu yıl bir önceki yıla oranla patates üretim alanlarında yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle % 25 oranında bir daralmanın olmasının da beklendiğini söyledi.