Nevşehir Damat İbrahim Paşa Gençlik Dernek Başkanı Murat Saltık konu hakkında şu açıklamalarda bulundu “Eğitimde sadece sözlü veri aktarımının yetersiz olduğu, anlatılan konuları görsel efektler ve hareketli görüntülerle desteklemek gerektiği eğitimciler tarafından önemi vurgulanan hususlardandır. Madde bağımlılığı ile mücadele ederken eğitimin görerek, izleyerek öğrenme boyutunu da devreye koyan kısa filmler gençlerimize izletilerek gençlerimizin madde bağımlılığı konusunda dikkatleri ve farkındalıkları artırılmıştır. Nevşehir merkezde bulunan çeşitli gruplardan gençler ile sinema gösterimine gidilmiştir.
Derneğimizdeki gönüllü öğretmenlerimizin gözetiminde, Damat İbrahim Paşa Gençlik Merkezi kulüp öğrencileri, Şebnem Gençlik Merkezi öğrencileri, Nuri Osmaniye Üniversite Kız Yurdu öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi öğrencileri ve İmam Hatip Lisesi yatılı öğrencilerinin katılımıyla 600 civarında öğrenci Damla Sinema ve Kapadokya Form Sinema Salonlarında tarihi ve güncel filmlerle buluşturulmuştur.
Bu etkinlik ile gençlerimizin sosyal bir alan içinde bağ kurmaları sağlandı. Gençlerimiz, sinemada ruhi gelişimlerine uygun filmler ile olumlu ve sağlıklı bir ortam içinde ilişkilerini güçlendirdiler. Gençlerimizin dikkatleri ve farkındalıkları artırıldı. Nevşehir merkezde bulunan çeşitli gruplardan gençler ile sinema gösteriminde kaynaşmaları sağlandı. Milli ve manevi duygular ile Çanakkale ruhu ve ecdadı anlama yönünde tarihi vizyon filmlerinden “Çanakkale Son Mektup” izlettirildi. Proje faaliyetlerinin gezilerle, pikniklerle, konferanslarla, gençlik şölenleriyle devam edeceğini söyledi.