Nevşehir'de Polis Ekipleri, Kentin belirli noktalara yerleştirilen MOBESE kameraları sayesinde olaylara daha hızlı müdahale edebiliyor.

Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan polise, suçluların yakalanmasında şehirlerin belirli noktalarına yerleştirilen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE)  kameraları büyük destek sağlıyor

Polis, suçun önlenmesi, faillerin yakalanması ve trafik düzenlemesinde teknolojik imkânların kullanılabilmesi amacıyla görüntü, ses ve konum verilerinin işlendiği sistemler bütünü MOBESE’yi kent güvenliği için yardımcı unsur olarak kullanıyor. MOBESE kapsamında izleme sistemleri kamuya açık, halkın ve suç istatistiklerinin yoğun olduğu noktalara kuruluyor. MOBESE’den Nevşehir gibi Türkiye 'nin birçok ili ve ilçesinde faydalanılıyor.

Alınan bilgilere göre, Nevşehir İl genelinde 31 noktada 22'i hareketli 52'sı sabit olmak üzere 74 kamera ile 24 saat kesintisiz olarak izleme yapılmakta, bununla birlikte Plaka Tanıma Sistemi (PTS) İlimiz Giriş ve çıkış güzergâhlarında 5 noktada 20 kamera ile hizmet vermektedir.

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber Sitesi www.fibhaber.com

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...