Nevşehir İlinin kurucusu ve bugünlere gelinmesinde büyük emeği olan ve bıraktığı eserleri ile halen anılan Damat İbrahim Paşa doğduğu ilde vefasızlığın en yükseğine tabii tutulmaya devam ediliyor.

 

Sadrazamlık döneminde  bir çok yeniliklere imza atan damat İbrahim paşa muşkara köyünü Nevşehir İli haline getirerek de doğduğu topraklara borcu ödemiş önemli bir şahsiyet ve devlet adamı idi.

 

Bugün yerel haber olarak gündemimize aldığımız ve yerinde görüntülediğimiz Damat İbrahim Paşa heykelinin ve çevresinin durumu içler acısı idi.

 

Hak ettiği şekilde gereken değer verilmeyen paşa ,kendisinin heykeli  için tahsis edilen yer , alelade görüntüsü ve düzenlemesi ile sanki sen bir şey ifade etmiyorsun , adet yerini bulsun türünden.

 

Peyzaj Mimarlığın doruk yaptığı günümüzde , ışıklandırma kalitesinin tavan yaptığı günümüzde , saydıklarımızın tamamından yoksun , bir kurucunun Heykeli sırıtmakla beraber , Nevşehir gibi önemli bir şehre kültürel turistik gezi yapanlara da ecdat olarak ne kadar değer verildiğinin bir AYIBIDIR.

 

Bugün ilgili alanda yaptığımız inceleme de Damat İbrahim Paşanın öz geçmişini anlatan kitabenin de  kapatıldığına şahit olduk.

 

Paşanın heykelinin bulunduğu alandaki ilgisizliği doğru bulmamakla beraber, görevi kapsamına giren kuruluşları da kınadığımızı belirtiyoruz.

 
Kaynak: www.nevtes.org